Lemiamas momentas. Ukraina meta rezervus  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas žengia į lemiamą etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas žengia į lemiamą etapą. Tai rodo rezervų įvedimas į mūšį tiek iš Ukrainos, tiek iš Rusijos Federacijos pusės. Svarbiausia bus tai, kas geriausiai vadovaus savo pajėgoms mūšio lauke.

Tokią išvadą interviu „Spiegel“ padarė amerikiečių karo analitikas Michaelas Kofmanas.

Pasak eksperto, pagrindinis klausimas yra, ar Ukrainos kariuomenė sugebės pralaužti visas Rusijos gynybos linijas ir išlaikyti savo kovinę galią, kad galėtų remtis savo sėkme. Anot analitiko, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi realią galimybę prasiveržti pro priešo gynybinę liniją.

Pašnekovas atkreipė dėmesį į pastaruoju metu suaktyvėjusius Ukrainos pajėgų kontrpuolamuosius veiksmus ir pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar užtikrintai žengia į priekį. Jei pavyks išsekinti Rusijos karius ir jie neturės rezervų, kuriuos būtų galima panaudoti fronte, Rusijos Federacija atsidurs pavojingoje situacijoje, pažymėjo analitikas.

Kofmanas mano, kad pasibaigus kontrpuolimui karas gali pereiti į išsekimo kovų etapą, kai abi pusės stiprins savo pozicijas.

 

Eksperto teigimu, ateinanti žiema bus panaši į praėjusią, o kitąmet Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali turėti šansų atkovoti reikšmingas teritorijas, tačiau tam Ukraina turi gauti pakankamai išteklių iš Vakarų partnerių.

Analitikas teigė, kad Kremliaus strategija yra pratęsti konfliktą: Rusijos Federacija tikisi, kad Vakarų parama Ukrainai palaipsniui mažės.

Ekspertas pridūrė, kad Rusijos kariai neturi puolimo potencialo užgrobti naujas teritorijas, tačiau jie gali tęsti karą metus ar dvejus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: