Vakarams mesti rimti kaltinimai. Kas ne taip su Ukrainos karių apmokymu  ()

„Financial Times“: Vakarai nesugebėjo tinkamai apmokyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių prieš prasidedant kontrpuolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarams mesti rimti kaltinimai. Žurnalistų teigimu, Vakarai nesugebėjo tinkamai apmokyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių prieš pradedant kontrpuolimą. Pasiruošimas buvo per trumpas.

Apie tai rašo „Financial Times“.

Žurnalistų teigimu, vienas pagrindinių Vakarų karinio rengimo trūkumų – vos 5 savaičių mokymų trukmė. Ukrainos sąjungininkai turėtų pripažinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mokymo, taip pat technikos trūkumus. Visa tai prisidėjo prie per lėtos pažangos.

Kaip sakė vienas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 78-ojo atskirojo pulko vadų, šaukiniu „Suleimanas“, jis būtų žuvęs, jei būtų padaręs tik tai, ko mokė Vakarų kariuomenė. Kariškis pasakojo, kad treniravosi su britų, amerikiečių ir lenkų kariais. Kai kurie iš jų davė blogų patarimų.

Leidinys rašo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo sulėtėjimą lėmė didžiuliai Rusijos ginkluotųjų pajėgų minų laukai. Ukrainos karius taip pat atakuoja Rusijos sraigtasparniai ir sunkioji artilerija.

Anot Ukrainos ir Vakarų pareigūnų, Vakarų karinės technikos praradimas kontrpuolimo pradžioje sudarė beveik penktadalį visos suteiktos ginkluotės. Todėl Ukrainos vadovybė nusprendė pakeisti strategiją.

 

Pranešama, kad naujoji Ukrainos strategija yra sėkminga, tačiau į priekį žengiama lėtai.

Tačiau, kaip pažymėjo žurnalistai, Rusijos pajėgos ir toliau mokosi iš savo priešų ir pritaiko savo taktiką – išsklaidydamos tiekimo linijas, padidindamos bepiločių orlaivių naudojimą ar atremdamos Ukrainos atakas.

„Didelis Rusijos pranašumas, palyginti su tuo, kas buvo prieš 18 mėnesių, yra tai, kad ji gerbia mūsų pajėgas ir supranta mūsų tikrąją galią“, – sakė neįvardytas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(7)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: