Gali būti didžiulė pergalė. Jermakas skelbia mįslingą užuominą (Video)  ()

Ukrainos prezidento biuras prasitarė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino kaimą, kuris pastarosiomis savaitėmis buvo Ukrainos kariuomenės kontrpuolimo centre.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento biuras prasitarė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino kaimą, kuris pastarosiomis savaitėmis buvo Ukrainos kariuomenės kontrpuolimo centre. Kalbama apie strateginį tašką, svarbų puolimo požiūriu į pietus nuo Bachmuto, Kliščijivką.

Atitinkamą užuominą „Telegram“ padarė Prezidento Volodymyro Zelenskio administracijos vadovas Andrijus Jermakas. Jis paskelbė nuotrauką, kurioje puolimo brigadų „Liut“ ir „Cunami“ kariai šventyklos fone laiko Ukrainos vėliavą.

„Ukraina visada grąžina savo“, – pažymėjo Jermakas.

Jis neparašė, kad Ukraina išlaisvino Kliščijivką, tačiau nuotraukoje esanti šventykla yra identiška tai, kuri randasi ten. Tai liudija geografinė padėtis iš Google Maps.

Panašia nuotrauka iliustruotas ir Vikipedijos straipsnis apie Kliščijivką.

 

Pabrėžiame, kad negalime galutinai kalbėti apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę Kliščijivkos srityje, kol šių duomenų oficialiai nepatvirtins Generalinis štabas. Atitinkamų pranešimų dar nėra. „Liut“ brigados spaudos tarnyba nurodo, kad dar negali patvirtinti 100% gyvenvietės kontrolės.

„Kliščijivkoje vyksta aktyvūs puolimo veiksmai, šiuo metu jie negali patvirtinti 100% gyvenvietės kontrolės“, – praneša „Suspilnė Novini“ „Telegram“ kanalas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: