Ištaško viską 400 metrų atstumu. Kariai įvertino Ukrainos monstrą „Bohdana“ (Video)  ()

Artileristai pažymi, kad „Bohdana“ pasižymi dideliu tikslumu ir manevringumu. Per dieną jie iššauna vidutiniškai 100 sviedinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių savaeigis pabūklas 2S22 „Bohdana“ yra pirmasis NATO 155 mm kalibro ginklas, sukurtas Ukrainoje. Ginkluotųjų pajėgų kariai pasakojo, kaip Donecko srityje su ginklu dirba jau 3 mėnesius. Tai praneša „ArmyInform“.

Šiuo metu „Bohdana“ atlieka užduotis Donecko srityje. Pasak vado Vitalijaus, jie yra itin patenkinti mašina dėl didelio tikslumo ir manevringumo. Jie daugiausia naudoja labai sprogstamus ir kasetinius šaudmenis. Dėl didelės smūgio jėgos fragmentai iš kasetinių šaudmenų išsibarsto 200-400 metrų spinduliu.

„Paskutinis taikinys, į kurį turėjome pataikyti, buvo ryte. Mūsų oro žvalgai nuolat stebi bet kokius priešo judesius. Kai tik pastebi, kad priešo šarvuotas transporteris juda link vienos iš perėjų laikinai užimtose teritorijose, iš karto davė mums koordinates, o mano bendražygiai pataikė tiesiai į jį. Jei nepavyks pataikyti į taikinį pirmu sviediniu, tai su antruoju tikrai pavyks“, – sakė Vitalijus.

Jis taip pat pridūrė, kad per dieną jie iššauna apie 100 sviedinių, o pagrindiniai taikiniai yra priešo gyvosios jėgos kaupimo vietos, amunicijos sandėliai, vadovybės ir stebėjimo postai bei šarvuočiai. Dėl to okupantai nuolat medžioja „Bohdaną“.

 

Prie sistemos buvo pridėtas automatizuotas pagrindinių operacijų valdymo pultas. Tai leidžia automatiškai sutraukti ir išplėsti diegimą. Tačiau automatinio įkrovimo sistemos kol kas nėra. Vienas iš karių sako, kad jei „Bohdana“ gaus automatinį užtaisymą, jis bus ne ką prastesnis už prancūzų CEASAR.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()