Ukraina ir JAV pasirašė istorinį susitarimą. Galinga žinia (Video)  (1)

„Ilgalaikis susitarimas – dirbsime kartu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Jungtinių Valstijų susitarimą dėl bendros ginklų gamybos pavadino istoriniu.

Ukraina kartu su Vašingtonu ruošiasi sukurti naują gynybos ekosistemą, kad būtų galima gaminti ginklus ir toliau stiprinti laisvę bei gyvybės apsaugą. Ukrainos valstybės vadovas tai pasakė tradiciniame kreipimesi į Ukrainos žmones 575-osios karo dienos pabaigoje. Vaizdo įrašą paskelbė Ukrainos prezidento spaudos tarnyba.

„Ilgalaikis susitarimas – dirbsime kartu, kad Ukraina kartu su Amerika gamins reikiamus ginklus. Tai naujas mūsų vienybės lygis! Bendradarbiavimas gynybos pramonėje su JAV yra istorinis dalykas. Nauja pramoninė bazė, naujos darbo vietos – abiem mūsų tautoms. Ukraina galės gaminti ir oro gynybos sistemas“, – sakė Zelenskis.

Pasak Ukrainos prezidento, tai turės pasaulinių teigiamų rezultatų. Jis taip pat padėkojo abiem partijoms ir JAV Kongreso rūmams, kuriuose jis turėjo „atvirų ir išsamių pokalbių“.

„Jaučiau pasitikėjimą – pasitikėjimą, kuris visada yra vienybės pagrindas. Aiškūs, nuoširdūs Atstovų Rūmų narių ir senatorių klausimai. Tiesioginiai atsakymai. Ukrainos prioritetas yra užtikrinti, kad mūsų santykiai su Amerika būtų skaidrūs“, – sakė Zelenskis.

Be to, anot Ukrainos prezidento, Pentagone vyko svarbūs pokalbiai dėl gynybos paramos, dėl kuris buvo priimti svarbūs susitarimai.

 

„Pareigūnai turėjo daug darbo. Strateginių pramonės šakų ministras Kamyšinas pasirašė bendradarbiavimo sutartis su trimis svarbiausiomis asociacijomis. Daugiau kaip 2 000 gynybos įmonių yra Amerikos bendrovės. Įtraukiame jas dirbti Ukrainoje. Turime memorandumą dėl bendradarbiavimo energetikos srityje. Šiandien aptarėme esminius dalykus, kurių reikės Ukrainos atkūrimui pasibaigus karui“, – savo kreipimesi sakė V. Zelenskis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(1)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: