„Laikas išvykti.“ Pataria Rusijos kariuomenei skubiai bėgti iš Ukrainos  ()

„Atkeliauja ATACMS. Šią informaciją verta išplatinti Rusijos kariams.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Josephas Bidenas priėmė ilgai lauktą sprendimą perduoti Ukrainai ilgo nuotolio ATACMS raketų partiją. Jų nuotolis yra iki 300 km, tai yra, Ukraina galės smogti kariniams taikiniams visame okupuotų teritorijų gylyje. Rusijos kariai turėtų pagalvoti apie bėgimą iš Ukrainos teritorijų.

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė garsus amerikiečių diplomatas, buvęs JAV ambasadorius Rusijos Federacijoje ir santykių su Maskva „perkrovimo politikos“ autorius Michaelas McFaulas.

„Atkeliauja ATACMS. Šią informaciją verta išplatinti Rusijos kariams, besidomintiemms, kodėl jie yra Ukrainoje. Atėjo laikas jiems išvykti, kad veltui nemirtų dėl beviltiškos ir beprasmės priežasties“, – rašė JAV diplomatas.

 

Baltieji rūmai dar oficialiai nepatvirtino žinios apie ATACMS perkėlimą į Kyjivą. Tačiau nemažai įtakingų Amerikos žiniasklaidos priemonių, remdamosi informuotais šaltiniais, rašė, kad toks sprendimas jau priimtas. Žinoma, kad pirmoji partija bus riboto kiekio (turbūt apie 50 vnt.). Tai standartinė situacija tiekiant vakarietišką ginkluotę Kyjivui – pirmiausia yra nedidelė bandomoji partija, leidžianti įvertinti ginklo efektyvumą mūšio lauke, o po to, pasisekus, tiekimas didinamas.

Taip pat, remiantis žiniasklaidos pranešimais, Kyjivas gaus kasetinę ATACMS versiją, kuri itin efektyviai išvalys priešo gyvą jėgą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(233)
(12)
(221)

Komentarai ()

Susijusios žymos: