Kiekis šokiruoja. Kiek karinės aviacijos prarado Rusija (Video)  (1)

RosZMI duomenimis, Voronežo srityje nukritęs naikintuvas-bombonešis tapo 34-uoju lėktuvu sąskaitoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metų rugsėjo 20 dieną Voronežo srityje sudužo naikintuvas-bombonešis Su-34 ir, kad ir kaip ironiškai tai skambėtų, tapo 34-uoju nekovinių Rusijos aviacijos nuostolių sąraše. Visą sąrašą ir infografiką paskelbė „The Insider“.

Viršgarsinio naikintuvo-bombonešio Su-34 kritimo Voronežo srityje priežastį Rusijos Federacijos gynybos ministerija pavadino „techniniu gedimu“. Abiems pilotams pavyko katapultis.

Tačiau brangaus karinio lėktuvo kritimas – toks bombonešis kainuoja apie 36 milijonus dolerių – toli gražu nėra pirmas toks incidentas Rusijoje.

„The Insider“ žurnalistai apskaičiavo Rusijos karinės aviacijos nekovinių (tai yra nesusijusių su priešo veiksmais) nuostolių skaičių. Taip pat buvo svarstoma, kuriuose Rusijos Federacijos regionuose tai atsitiko dažniausiai (įskaitant okupuotas Ukrainos ir Baltarusijos teritorijas). Iki šiol iš viso nukrito 25 lėktuvai ir 9 sraigtasparniai.

Sąraše pirmauja Rostovo sritis – ten nukrito keturi lėktuvai ir vienas sraigtasparnis.

Toliau sąraše aneksuotas Krymas – ten nukrito trys lėktuvai ir vienas sraigtasparnis.

Trečią vietą dalijasi Belgorodo sritis ir Krasnodaro sritis – ten krito po tris karinių lėktuvų vienetus.

Rusijos lėktuvų nuostoliai, nekoviniai nuostoliai

 

Paskutinėje vietoje yra Irkutsko sritis ir Azovo jūra: po vieną, kaip ir dar devyniuose Rusijos Federacijos regionuose ir okupuotose teritorijose. Kai kur ekipažas išgyveno, kai kur ne.

Daugiafunkcio naikintuvo Su-30 katastrofa Irkutske, įvykusi 2022 m. spalio 23 d., nusipelno ypatingo dėmesio ir turėtų būti paminėta atskirai. Tuomet kito naikintuvo pilotai sakė matę savo kolegas kabinoje be sąmonės ir manė, kad jie užduso. Lėktuvas rėžėsi į privačiame sektoriuje esantį dviejų butų namą ir užsiliepsnojo.

 

O 2022 m. spalio 17 d., Jeiske, Krasnodaro krašte, lėktuvas Su-34 rėžėsi į gyvenamąjį daugiaaukštį pastatą.

Lėktuvui nukritus ir užsiliepsnojus, detonavo amunicija. Dėl to žuvo 16 žmonių, įskaitant septynių asmenų šeimą. Ši nelaimė tapo dešimtąja Rusijos Federacijos karinės aviacijos nekovinių nuostolių sąraše.

Ukrainoje neatmetama galimybė, kad Su-34 skrido atakuoti Ukrainos teritoriją. Juk Rusijos orlaiviai nuolat kildavo iš Jeisko aerodromo, ypač atakuodami Mariupolį: atstumas tarp Jeisko ir Mariupolio jūra yra tik 60 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)