„Rusai bėga iš apkasų. Tai baisiau už legendinius HIMARS.“ Skelbiamas Ukrainos superginklas  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas skelbia apie superginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai, naudojantys dronus-kamikadzes, gali padaryti didelę žalą Rusijos okupantams. Vadinamieji FPV dronai šiandien ne tik degina priešo įrangą, bet ir „išrūko“ užpuolikus iš pozicijų. Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys ir  medikas Jehoras Firsovas, pridūręs, kad tokie ginklai turi daug kitų privalumų.

„Vaikinai sako, kad FPV dronas dabar yra pats veiksmingiausias ginklas išmušti priešą iš apkaso. Dronas yra maksimaliai tikslus, jis gali skristi į apkaso įėjimą. Net jei okupantai nėra žuvę ar sužeisti, dronas turi termobarinį užtaisą, jie negali atlaikyti tokio krūvio ir priversti bėgti iš tranšėjos“, – sakė Firsovas.

Anot jo, jau yra buvęs ne vienas atvejis, kai Ukrainos kariai po teisingos ugnies kovos su dronais-kamikadzėmis įeidavo į beveik tuščias pozicijas ir jas užimdavo. „Tikiu, kad tokių dronų-kamikadzių turėsime daugiau ir galėsime daug geriau atlikti kontrpuolimo veiksmus“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas.

 

Jis pabrėžė, kad tokių dronų-kamikadzių pranašumas yra tai, kad jie yra tikslūs, pigūs, juos galima greitai išmokti valdyti. „Kalbant apie kitus ginklus, yra daug rūšių, bet pirmiausia kyla klausimas dėl kainos, riboto kiekio ir pristatymo greičio. Žinoma, HIMARS yra labai efektyvus, bet kainuoja milijonus dolerių, amunicija kainuoja šimtus tūkstančių, o mums neperduoda didelių kiekių“, – pastebėjo karys.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(0)
(89)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: