Padėtis labai rimta. Skelbiama nauja „spec. operacija“. Prasideda šaudymas gatvėse, yra aukų (Foto)  ()

Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurti apkaltino Serbiją remiant teroristus ir paskelbė apie antiteroristinės operacijos pradžią.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-24 Padėtis labai rimta. Skelbiama nauja „spec. operacija“. Prasideda šaudymas gatvėse, yra aukų (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiai Kosovo šiaurėje prasidėjo sekmadienio, rugsėjo 24 d., naktį. Teisėsaugos pareigūnus užpuolė gerai ginkluota kaukėtų kovotojų grupė.

Išpuolio metu vienas policininkas žuvo, kitas buvo sužeistas. Kosovo policija nurodė, kad „atsižvelgdami į situaciją ir pavienių nusikalstamų grupuočių išpuolių keliamą pavojų“, teisėsaugos pareigūnai atsakė ugnimi ir nukovė vieną užpuoliką.

Kosovo ministras pirmininkas Albinas Kurti sakė, kad kovotojai „įžengė į Kosovą, kad destabilizuotų padėtį šalyje“, ir paragino Serbiją „nustoti remti teroristinius išpuolius šiaurėje“.

„Yra mažiausiai 30 gerai ginkluotų žmonių... kurie yra apsupti mūsų policijos ir kuriuos raginu pasiduoti mūsų saugumo agentūroms“, – spaudos konferencijoje sakė Kurti.

Susirėmimai su policija tęsiasi visą dieną. Taip pat tapo žinoma, kad kelios dešimtys ginkluotų žmonių užsibarikadavo vietos stačiatikių vienuolyne. Yra žinoma, kad vienuolyno teritorijoje taip pat yra tikinčiųjų ir vienuolių grupė, kuri savo saugumo dėlei užsidarė viename iš kambarių.

 

Nepatvirtintais oficialiais duomenimis, pavakare Kosovo specialiosios pajėgos įsiveržė į Banja vienuolyną. Pranešama, kad buvo likviduoti trys teroristai ir sulaikyti penki įtariamieji.

 

Leidinys „Haberler“ pranešė, kad aukų skaičius išaugo iki 4 žmonių.

Kurti apkaltino Serbiją remiant kovotojus, kurie vykdo „teroristinius išpuolius“. Premjeras savo žodžius patvirtino nuotraukomis iš įvykių vietos, vienoje jų – žmogus su granatsvaidžiu.

„Žmogžudystes ir smurtą šiaurėje vykdo šie žmonės – ginkluotos ir organizuotos profesionalios pajėgos šarvuotuose automobiliuose be valstybinių numerių. Dar kartą pareiškiu: šiuos teroristinius išpuolius vykdo ne paprasti Kosovo serbų piliečiai, o kariai, remiami Serbijos valstybės“, – rašė Kurti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(2)
(18)

Komentarai ()