„Ateš“ skelbia sensaciją: Ukraina papirko Rusijos karininkus. Kas buvo toliau  ()

„Ateš“ judėjimo atstovai nenurodė, kiek pinigų gavo okupantų informatoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agresorės Rusijos karinio jūrų laivyno pareigūnai mainais į piniginį atlygį „nutekino“ Ukrainai informaciją apie savo vadų buvimo vietą ir veiklą, rašo „Kyiv Post“, remdamasis ukrainiečių ir Krymo totorių partizanų judėjimo „Ateš“ informacija.

Žurnalistų pašnekovas teigė, kad dėl to kalti ne tik vėluojantys atlyginimai, padedantieji tiki ir tuo, kad Rusija kariauja nusikalstamą karą, kurį reikia stabdyti.

„Tačiau materialinis atlygis padeda jiems apsispręsti bendradarbiauti su „Ateš“ judėjimu; tai yra papildoma paskata“, – pridūrė jis.

„Ateš“ judėjimo atstovai nenurodė, kiek pinigų gavo okupantų informatoriai, tačiau teigė, kad to pakako pareigūnų ir jų „šeimų rizikai“ padengti. Pasak partizanų, kalbama apie rusų karininkus, kurie turėjo prieigą prie „bendros [Juodosios jūros laivyno] vadovybės veiklos“.

 

„Palaikome ryšius su įvairiais specializuotų institucijų atstovais [ypač SBU ir Pagrindiniu žvalgybos direktoratu] ir visi jie vienodai gauna reikiamą informaciją, kurią galime jiems suteikti“, – sakė „Ateš“ atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: