„8000 km nuo fronto. Jums turėtų būti gėda.“ Generolas rėžė galingą kalbą  ()

Amerikiečių generolas kritikavo tuos, kurie nepatenkinti Ukrainos kariuomenės veiksmais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tie, kurie kritikuoja Ukrainos kontrpuolimą, būdami „8000 km“ nuo fronto linijos, demonstruoja savo profesionalumo stoką, jiems turėtų būti gėda. Tokią nuomonę per konferenciją Vašingtone išsakė buvęs JAV karių Europoje vadas Benas Hodgesas, rašo „Amerikos balsas“.

„Tai neprofesionalūs ir nenaudingi pareiškimai“, – sakė Hodgesas, paklaustas apie Vakarų kritiką Ukrainos puolimui.

Jis ypač priminė, kad Ukraina buvo priversta pradėti didelį atsakomąjį puolimą neturėdama aviacijos, o Jungtinės Valstijos ar Didžioji Britanija tokiomis sąlygomis niekada nebūtų pasiryžusios to daryti.

„Kontrpuolimas nėra tik tai, ką matome mūšio lauke“, – pabrėžė Hodgesas ir paaiškino, kad Ukrainos kariuomenė dabar vykdo sudėtingas daugiakomponentes operacijas, kuriose dalyvauja specialieji daliniai, bepiločiai orlaiviai ir kariai.

 

Įspūdingu amerikiečių generolas pavadino ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbą naikinant Rusijos Juodosios jūros laivyno karinius pajėgumus.

„Deja, ukrainiečiai ir toliau patiria didelių nuostolių, nes mes, Vakarai, nesuteikėme jiems reikiamų pajėgumų. Aš kalbu konkrečiai apie tolimojo nuotolio tiksliuosius ginklus“, - sakė Hodgesas interviu „Amerikos balsui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(0)
(110)

Komentarai ()