Pasenusios, bet mirtinos. Ko gali pasiekti Ukraina su ATACMS  ()

Pasak JAV karininko Dano Rice'o, JAV gali perduoti Ukrainai raketas M39. Šis ATACMS variantas yra pasenęs, bet vis dar gana mirtinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Ukraina gaus ATACMS raketas, ji galės izoliuoti Rusijos karius Kryme ir sunaikinti jų artileriją. Tai „Business Insider“ papasakojo išėjęs į atsargą amerikiečių artilerijos karininkas Danas Rice'as.

Anot jo, JAV gali perduoti Ukrainai raketas M39. Šis ATACMS variantas yra pasenęs, bet vis dar gana mirtinas.

„Jūs neturite užgrobti teritorijos, kad neleistumėte rusams ja pasinaudoti“, – sakė Rice'as.

Pranešama, kad M39 ATACMS buvo naudojamas 1991 m. operacijoje „Audra dykumoje“. Šaudmenyje yra 950 priešpėstinių M74 arba APAM. Submunicija yra išmetama ir išsklaidoma raketos skrydžio metu virš tam tikros srities.

Rice'as teigė, kad tolimojo nuotolio raketos su kasetine amunicija padės atkirsti Rusijos pajėgas nuo tiekimo nepasiekus Azovo jūros krantų. HIMARS sistemų pagalba ginkluotosios pajėgos galės pradėti smogti geležinkelius ir logistikos maršrutus okupuotose teritorijose.

 

„Tai didelis transformacinis pokytis“, - sakė Rice.

Be to, eksperto teigimu, Ukrainos gynybos pajėgos, naudodamos ATACMS, taip pat galės vienu metu pataikyti į keletą Rusijos ginkluotųjų pajėgų artilerijos vienetų. Bet M26 ir M26A1 raketos, galinčios pasiekti Ukrainą ir iš JAV, galės smogti Rusijos fronto ir užnugario batalionams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()