„Piktas ir izoliuotas.“ Putinas galutinai spjovė ant kariuomenės  ()

Anot analitikų, Rusijos prezidentas labai susiaurino informacijos šaltinių sąrašą, nes netoleruoja, kai jam duodami jo nuomonei prieštaraujantys patarimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas vis dažniau sprendimus dėl karo prieš Ukrainą priima izoliuotas. Jis nesiklauso karių iš Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo. „Newsweek“ apie tai rašo remdamasis pasaulinės politikos tyrimų centro „RAND Corporation“ ataskaita.

Pranešama, kad V. Putinas labai susiaurino informacijos šaltinių sąrašą, nes netoleruoja, kad jam būtų duodami priešingi jo nuomonei patarimai.

Be to, kaip pažymėjo ekspertai, Rusijos karių efektyvumui įtakos turi ir pranešimai apie aukščiausios vadovybės valymą ir vadų, atsakingų už operacijas Ukrainoje, nušalinimus. Krizės, su kuriomis pastaruoju metu susidūrė Rusija, palietė prezidentą asmeniškai. Taip, Putinas dar labiau susierzino ir tapo dar labiau izoliuotas.

 

Analitikai pažymėjo, kad Kremliaus vadovai dabar „labiau dvejoja“ dėl konflikto su NATO eskalavimo. Nežinomumą didina ir Putino nenuspėjamumas. Tačiau Vakarai nuvertino Maskvos šalis prieš Šiaurės Atlanto aljansą ir su tuo susijusį nenorą tiesioginei konfrontacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()