Visi apšalę. Nutekėjo itin slapta informacija. Ką paskelbė Maskva (Foto)  ()

Žurnalistai sukūrė žemėlapį, kuriame nurodė visus galimus objektų taikinius, kad paprasti gyventojai suprastų, kokia rizika gyventi šalia tokių vietų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausia Rytų Europos žiniasklaida „Nexta“ savo soc. tinklo „X“ paskyroje publikuoja itin slaptą informaciją.

Slaptų Maskvos ir Sankt Peterburgo žvalgybos įstaigų  adresai buvo rasti viešoje erdvėje. Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo (GRU) ir Federalinės saugumo tarnybos (FSO) vyriausiojo žvalgybos direktorato pastatų sąrašas sąrašas nurodytas dokumente „Speciali grupė“, kaip namų, kuriuose neturėtų būti elektros energijos tiekimo sutrikimų.

Tinklalapyje paskelbtame sąraše yra nemažai „visiškai slaptų“ vyriausybės objektų ir namų, kurie priklauso žvalgybos tarnyboms, taip pat amunicijos sandėliai, slaptos bazės, kariniai daliniai ir kt.

Tokia informacija yra valstybės paslaptis, o už adresų atskleidimą pagal Baudžiamojo kodekso 283 straipsnį gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Byla buvo patalpinta merijos svetainėje esančiame skyrelyje „Speciali grupė“, dabar jos nebėra. Panašių failų tyrėjai rado ir Leningrado srityje, Belgorodo ir Briansko srityse, Primorės krašte, Kamčiatkoje, Čečėnijoje ir Šiaurės Osetijoje. Taip pat sąrašuose yra Krašto apsaugos ministerijai priklausantys adresai ir jų prierašai: „šaudmenų sandėlis“, „degalų papildymo punktas“ ir „saugykla“. Pasak tyrėjų, šių objektų adresai jau gali būti žinomi Ukrainos saugumo tarnyboms ir gali būti naudojami kaip galimi taikiniai. Todėl žurnalistai sukūrė žemėlapį, kuriame nurodė visus galimus objektų taikinius, kad paprasti gyventojai suprastų, kokia rizika gyventi šalia tokių vietų.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()

Susijusios žymos: