„Išgyveno tik 15...“ „Štorm Z“ sumaltas į mėsą. Reuters skelbia kraupią žinią  ()

Į Rusijos kariuomenę grįžo Stalino laikų baudžiamieji batalionai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antrojo pasaulinio karo metais Stalino laikų baudžiamieji batalionai grįžo į Rusijos kariuomenę. Siuntimas į „Štorm Z“ dalinį, kurį iš dalies sudaro buvę kaliniai, tapo bausmės būdu nusikaltusiems Rusijos kariams kare Ukrainoje, rašo „Reuters“, remdamasi 13 pašnekovų, tarp kurių yra penki kariškiai.

„Štorm Z“ kariai naudojami atakos metu sunkiausiuose fronto sektoriuose. Agentūra šią praktiką vadina „Stalino laikų aidu“.

„Reuters“ tapo pirmąja didele tarptautine žiniasklaida, kuri įrodė, kad Rusijos armijoje egzistuoja baudžiamieji batalionai.

Vienas karys, užverbuotas karui iš kalėjimo, žurnalistams sakė, kad tik 15 iš 120 jo dalinio narių išgyveno liepos mėn. mūšiuose prie Bachmuto. 40318 karinis dalinio (4-oji motorizuotųjų šaulių brigada) karys žurnalistams sakė, kad pareigūnai šio dalinio karius laiko mažiau vertingais nei kiti kariai.

„Tai tik mėsa“, – pabrėžė jis ir papasakojo istoriją, kaip vadas reikalavo neteikti medicininės pagalbos „Štorm Z“ būrio sužeistiesiems. „Štorm Z“ baudžiamuosius būrius sudaro maždaug 100–150 žmonių ir jie yra reguliariųjų Rusijos kariuomenės dalinių dalis.

Dėl to, kad „Štorm Z“ kariai kovoja sunkiausiuose fronto sektoriuose, jie patiria didžiausius nuostolius, rašo „Reuters“. Apie tai nuolat praneša Ukrainos kariškiai, teigdami, kad Rusijos „Štorm Z“ kariai žūsta didžiuliais kiekiais įvairiuose fronto sektoriuose.

 

Tarp prasižengimų, už kuriuos jie siunčiami į „Štorm“, yra alkoholis, narkotikai ir atsisakymas paklusti įsakymams. Vienas iš Rusijos kariškių agentūrai sakė, kad sučiuptusieji su alkoholio kvapu siunčiami į „Štorm Z“ būrius.

Nedaugelis „Štorm Z“ karių liko gyvi, sakė „Reuters“ pašnekovai. Trys iš penkių būrio karių, taip pat dar trijų būrių narių artimieji kalbėjo apie labai sunkias kovas, dėl kurių buvo sunaikinta didžioji būrio dalis.

 

Trys „Štorm Z“ kariai agentūrai sakė, kad jiems buvo siūlomas 200 tūkstančių rublių atlyginimas per mėnesį, tačiau vidutiniškai jiems buvo mokama apie pusę šios sumos. Pagal Rusijos įstatymus kariškiui gali būti paskirta bausmė tik po to, kai jį nuteisia karo teismas, pažymi „Reuters“. Tačiau nė vienas iš agentūros pašnekovų apie dalyvavimą susitikimuose nekalbėjo.

40318 dalinio karininkas atsisakė kalbėtis su žurnalistais. Kremlius agentūrai nurodė kreiptis į Gynybos ministeriją. Gynybos departamentas į „Reuters“ klausimus neatsakė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: