„Roskomnadzor“ pagrasino visiškai užblokuoti naujienų portalą, jei jie neištrins šios informacijos  ()

Visiškai teisingą pranešimą „Roskomnadzor“ klasifikavo kaip „informacinę medžiagą, kurioje yra melagingos informacijos apie karo belaisvius“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-06 „Roskomnadzor“ pagrasino visiškai užblokuoti naujienų portalą, jei jie neištrins šios informacijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krasnojarske, Rusijos Federacijoje, vietinio leidinio „Prospekt Mira“ vadovybė buvo priversta pašalinti žinią apie rusę Iriną Kryniną, kuri atvyko į Ukrainą aplankyti savo nelaisvėje esančio vyro, ir tapo „virusinio“ vaizdo įrašo heroje, praneša „Astra“.

„Roskomnadzor“ pagrasino žurnalistams visiškai užblokuoti naujienų portalą, jei jie neištrins šios informacijos.

Rugsėjo pabaigoje „Prospekt Mira“ paskelbė straipsnį antrašte „Krasnojarskietė atvyko į Ukrainą aplankyti sučiupto vyro“. Po kurio laiko „Roskomnadzor“ pareikalavo pašalinti naujienas ir grasino visiškai užblokuoti svetainę.

„Redaktoriai, grasinant užblokuoti svetainę, buvo priversti vykdyti priežiūros institucijos reikalavimus“, – taip situaciją komentavo leidinys.

 

Dabar naujienų apie Iriną Kryniną, kuri aplankė savo nelaisvėje esantį vyrą Ukrainoje, leidinio svetainėje nebėra.

Visiškai teisingą pranešimą „Roskomnadzor“ klasifikavo kaip „informacinę medžiagą, kurioje yra melagingos informacijos apie karo belaisvius, esančius Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų gretose, kaip specialios karinės operacijos Ukrainos teritorijoje dalį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(6)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: