„Tai baisu. Tai, ką darote, yra tiesiog baisu.“ Galinga kalba. Generolas nušlavė Vakarus  ()

ISW ekspertas sugėdino Vakarus dėl Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) ekspertas, į atsargą išėjęs generolas Jamesas Dubikas kreipėsi į JAV ir ES su pikta kalba.

Pasak generolo Jameso Dubiko, Vakarai turėtų imti pavyzdį iš politikų, kurie laimėjo Antrąjį pasaulinį karą. Jie tai padarė ryžtingiau, nes neuždavinėjo tokių klausimų: „Kaip į tai reaguos Putinas?“.

„Tie, kurie kovojo ir vėliau kūrė Europą, kurią dauguma mūsų paveldėjo, šiandien pasibaisėtų, kad pernelyg daug Amerikos lyderių ir piliečių nenori paremti Ukrainos“, - rašo J. Dubikas. Jo žodžius savo puslapyje „Telegram“ kanale pacitavo Juodosios jūros strategijos instituto darbuotojai.

Dubikas taip piktai reagavo po to, kai JAV laikinajame biudžete „neliko vietos“ Ukrainai.

„Jungtinės Valstijos, NATO ir kiti sąjungininkai turi remti Ukrainą, kad Putino nusikaltimai neliktų nenubausti. Tokia užduotis būtų buvusi visiškai aiški mūsų Antrojo pasaulinio karo pirmtakams. Tačiau atrodo, kad pernelyg daug dabartinių JAV vadovų atsipalaiduoja prieš keturias jiems keliamas užduotis“, - rašo ISW ekspertas.

Pirmiausia, jo teigimu, turėtų ir toliau padėti Ukrainai, kol ji išstums V. Putino karius.

„Putinas nesiruošia nutraukti karo, jei nebus priverstas. Atsižvelgdamas į prastą Rusijos pajėgų būklę, jis kariniu požiūriu vos laikosi ant kojų ir tikisi, kad pagalbos Ukrainai srautas iš JAV ir NATO pradės mažėti. Sumažindamas pagalbą Ukrainai, JAV Kongresas tiesiogiai padeda Putinui siekti suskaldyti Aljansą“, - rašo Dubikas.

 

Antra, jo teigimu, Vakarų sąjungininkai jau seniai turėjo skubiai pradėti teikti Ukrainai visus jai reikalingus ginklus, o ne kelis mėnesius dvejoti ir svarstyti.

„Putinas negali didinti karo masto, jis vos laikosi gynyboje [...] [Ukrainos] kontrpuolimas būtų daug galingesnis ir tikriausiai vyktų greičiau, jei sąjungininkai būtų atsisakę savo pačių sugalvotų baimių dėl to, ką gali padaryti Rusija, ir planavę tiekimą remdamiesi tuo, ką turi daryti ukrainiečiai“, - mano į atsargą išėjęs generolas leitenantas.

 

„Jei „didžiosios kartos“ balsai [Antrojo pasaulinio karo ir vėlesnių laikų Vakarų lyderiai] galėtų pašnibždėti patarimą šiandienos vadovams, tas patarimas galėtų būti toks: „Nutraukite šį karą, kol jis dar neišaugo. Jums tai gali atrodyti sunku, bet vėliau gali būti dar blogiau. Pasauliui reikia Amerikos lyderystės, tad būkite lyderiai!“- užbaigė generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(209)
(3)
(206)

Komentarai ()

Susijusios žymos: