[ŽT] „Tai nėra įprastas karas.“ Kas vyksta pačiame Izraelio centre  ()

Izraelyje vyksta ginkluotas konfliktas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-10 [ŽT] „Tai nėra įprastas karas.“ Kas vyksta pačiame Izraelio centre  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas šalies centre gana ramu, tačiau pasienio gyvenvietės kenčia nuo apšaudymo.

Vyksta raketų ir minosvaidžių atakos. Apie tai papasakojo Izraelio analitinio portalo „Details“ žurnalistas Romanas Januševskis.

Žurnalisto teigimu, spalio 9 dieną šalies centre įvyko keli išpuoliai. Juos lydėjo atitinkami oro antskrydžio signalai ir girdėjosi oro gynybos sistemų darbo garsai.

„Buvo girdėti garsai, kai „Iron Dome“ sistema numušė raketas, skriejančias iš Gazos Ruožo. Tačiau izraeliečiai žino, kaip elgtis. Visos instrukcijos jau seniai parengtos. Yra elgesio algoritmai, apie juos kalbama mokyklose, darželiuose, žiniasklaidoje – žmonės žino, kaip tokiu atveju elgtis“, – sakė jis.

R. Januševskis pabrėžė, kad norint apsaugoti savo gyvybę, svarbu laikytis visų saugos rekomendacijų. Naujausius įvykius šalyje jis vadina neturinčiais precedento.

„Tai nėra eilinis karas. Šią popietę skrido daug sraigtasparnių. Ir vėl labai sunki padėtis prie mūsų šiaurinių sienų“, – pažymėjo žurnalistas.

 

Esmė ta, kad prie konflikto prisijungė „Hezbollah“ kovotojai. Spalio 9 dieną buvo pranešta, kad jie į Izraelio šiaurę pateko iš Libano. Vėliau tapo žinoma, kad IDF kovotojus likvidavo. Izraelio gynybos pajėgos sraigtasparniais apžiūrėjo teritoriją. Tuo pat metu „Hezbollah“ neigė apie savo dalyvavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()