„Jie įvardijo T-90 kaip „Merkava“.“ Ką susprogdino fronte (Foto)  (2)

Z-karo korespondentas parodė rusišką degantį tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdamas dar kartą visam pasauliui parodyti, kad Ukraina tariamai parduoda Vakarų ginklus „į kairę“, Rusijos karo korespondentas Andrejus Rudenko paskelbė įrašą apie Ukrainoje sunaikintą Rusijos tanką, tačiau pareiškė, kad tai padarė „Hamas“ kovotojai, panaudoję „ukrainiečių ginklus“, kurie vieną po kito naikina Izraelio tankus.

Ukrainos žurnalistas bei tinklaraštininkas Denysas Kazanskis atkreipė jo dėmesį į šią klastotę, paskelbdamas įrašą savo „Telegram“ kanale.

Gali būti, kad vaizdo įrašą su sunaikintu rusų tanku savo kanaluose pasidalijo „Hamas“ kovotojai. Jie įvardijo T-90 kaip „Merkava“. Vėliau šią žinią perėmė visi Rusijos karo korespondentai ir vienas po kito ėmė tvirtinti, kad vaizdo įraše „Hamas“ naikina Izraelio tanką. Pagrindinis tokio įrašo tikslas – parodyti, kad kovotojai šaudo į tanką ginklais, kuriuos  tariamai pardavė Kyjivas.

 

Naujausias rusiškas tankas T-90 kainuoja apie 4 mln. dolerių. Jį sunaikino Ukrainos gynėjai iš 66-osios mechanizuotosios brigados Lymano kryptimi. Vos per keturias dienas kariams pavyko sunaikinti 25 priešo tankus, kurie bandė pradėti kontrpuolimą.

2022 metų duomenimis, Izraelis eksploatavo 400 tankų „Merkava MkIV“, 700 „Merkava MkIII“ ir 200 „Merkava MkIV“.

Tankas buvo sukurtas 1979 m., o naujausia jo modifikacija vadinama „Barak“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai (2)