Situacija tikrai rimta. Prasidėjo įnirtingas mūšis už vartus į Donecką  ()

Rusija pradėjo didelį puolimą prieš Avdijivką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-12 Situacija tikrai rimta. Prasidėjo įnirtingas mūšis už vartus į Donecką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas Jurijus Butusovas savo „Facebook“ paskyroje skelbia, kad prasidėjo vienas iš svarbiausių karo mūšių.

Rusija pradėjo didelį puolimą prieš Avdijivką – prasidėjo vienas iš svarbiausių karo mūšių.

Avdijivka yra strategiškai svarbi Rusijos Federacijai, nes šis miestas iš tikrųjų yra vartai į Donecką – pagrindinį susisiekimo mazgą okupuotose teritorijose. O tam, kad įsitvirtintų užgrobtame Donbase, Putinui reikia atitraukti fronto liniją nuo Donecko.

Rusijos kariuomenė puolimą prieš Avdijivką pradėjo 2022 m., tada šis  puolimas buvo sustabdytas dėl herojiško ukrainiečių pasipriešinimo.

Mūšis dėl Avdijivkos bus įnirtingesnis nei mūšis dėl Vuhledaro žiemą.

Tankių pastatų buvimas Donecke ir Jasinovatoje palengvina slaptų veiksmų įgyvendinimą, artilerijos dislokavimą tarp gyvenamųjų rajonų ir paslėptos šarvuotos technikos veiksmus. Rusija sutelkė dideles oro pajėgas, naudojančias tiksliuosius ginklus, daug raketų, kurias galėjo gauti iš Šiaurės Korėjos ir Irano.

Rusai bando sukurti didelį dronų pranašumą. Rusų dronai, kartu su artilerija, naudojami smūgiams į priešakines pozicijas. Priešas bando atverti kelią savo pėstininkams ir tankams prasiveržti pro mūsų karių kovines rikiuotes, visų pirma naudodamas daugybę tiksliai valdomos amunicijos.

 

Pagrindinis smūgis ateina iš Avdijivkos pietų. Skirtingai nuo pirmojo Avdijivkos puolimo, kuris truko nuo 2022 m. liepos mėn. iki 2023 m. kovo mėn., miesto aprėptis dabar planuojama daug trumpesniu lanku. Priešas stengiasi sukelti apsupimo grėsmę mūsų kariuomenei mieste.

Situacija labai rimta, kovai dėl Avdijivkos reikia sutelkti visus resursus. Ukrainos gynybos pajėgos turi savo pranašumų šioje srityje. Mes gerai suprantame, kur ir kaip priešas eis. Dabar šiuos privalumus reikia realizuoti. 

Prasidėjo labai sunkus mūšis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(2)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: