„Mano pašto dėžutė sprogsta.“ Arabai skelbia apie „Hamas“ išardymą ir taiką su Izraeliu  ()

„Gausybė mano arabų draugų iš Libano, Irako, Palestinos ir Persijos įlankos šalių atakuoja mane asmeninėmis žinutėmis.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-12 „Mano pašto dėžutė sprogsta.“ Arabai skelbia apie „Hamas“ išardymą ir taiką su Izraeliu  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gausybė mano arabų draugų iš Libano, Irako, Palestinos ir Persijos įlankos šalių atakuoja mane asmeninėmis žinutėmis, kuriose išreiškia savo pritarimą sunaikinti „Hamas“ teroristinę organizaciją ir norą pasiekti taiką su Izraeliu.

Tai žmonės, kurie bijo viešai išreikšti savo nuomonę, dėl esančios didelės tikimybės, jog susilauks patyčių, ar netgi fizinio smurto.

Galbūt ir neatrodo, kad mūsų daug, nes nedrįstame neigiamai atsiliepti apie Iraną, „Hezbollah“ ir „Hamas“, tačiau jei tik mums būtų leista laisvai kalbėti ir reikšti savo mintis, nebūtume priskiriami mažumoms.

Kitose šalyse „mažumos“ ir „daugumos“ dažnai apsikeičia vietomis, tačiau šalys, kuriose vyrauja ekstremalios islamistinės politikos formos, laikosi tik vienos tiesos. Jos stengiasi įtikinti pasaulį, kad nuo 1948 m. arabai ir musulmonai turi tik vieną nuomonę: tai yra, kad nakba buvo tragedija, už kurią Izraelis turi sumokėti.

Nakba, arabų kalboje reiškianti „katastrofą“, kalba apie masinį palestiniečių iškraustymą iš jiems priklaususių žemių per 1948 m. vykusį Arabų-Izraelio konfliktą.

„X“ soc. tinklo paskyroje apie tai rašo rašytojas ir Kuveito dienraščio „al-Rai“ Vašingtone korespondentas Hussain Abdul-Hussain.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(4)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()