„Tai jau turėjo įvykti.“ Kiek tęsis Izraelio karas  ()

Ar konfliktas Izraelyje išaugs į kažką didesnio ir kiek tai truks, atsako analitikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vargu ar konfliktas Izraelyje užsitęs ilgai. Jis neperaugs į pasaulinį karą, kuriame dalyvautų trečiosios jėgos.

Tokią nuomonę išskirtiniame interviu TSN.ua išsakė Informacinio pasipriešinimo grupės karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

„Nematau jokios perspektyvos, kad kovos su terorizmu operacija, kuri dabar vyksta Gazos Ruože, galėtų užsitęsti ilgai. Tai netruks ilgiau nei karas Ukrainoje“, – sako Kovalenko.

„Kalbant apie Irano ir „Hezbollah“ grėsmę, jeigu jie būtų turėję tokią galimybę ir tokį norą, įkvėpimą, tai spalio 7 dieną būtų prisijungę prie puolimo prieš Izraelį, pasinaudoję netikėtumo faktoriumi, bet kažkas nutiko ne taip. Šio įsakymo jie negavo, o laikas jau prarastas“, – pažymi ekspertas.

 

Kovalenko nemato prielaidų dideliam karui Artimuosiuose Rytuose, kuriame dalyvautų Iranas, Sirija, „Hezbollah“, „Hamas“ ir Palestina.

„Ir taip pat negaliu sakyti, kad visuotinė kovos su terorizmu operacija užsitęs labai ilgai. Visa tai įvyks greitai. Gazos Ruožas labai greitai bus paverstas didele futbolo aikšte“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()