Suburta 400 000 armija. Neįtikėtini įvykiai. „Eina visi. Norinčių tiek, kad neužtenka lėktuvų...“  ()

Į fronto liniją rikiuojasi eilės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net tie, kuriuos atmetė gydytojų komisijos, nori kovoti.

Per kelias dienas Izraelis mobilizavo beveik 400 000 rezervistų. Čia nėra bėgimo nuo karo, o atvirkščiai: trūksta skrydžių, kad į šalį būtų galima greitai atgabenti visus norinčius kariauti.

Apie patriotinio šaukimo ypatumus papasakojo iš Jeruzalės atvykęs „Možem objasnit“ (rus. „Можем объяснить“) korespondentas.

Oro uostuose tikras šėlsmas. Dėl masinio rezervistų iš užsienio antplūdžio Niujorko oro uoste šoktelėjo bilietų kainos, vienas žydas ortodoksas stovėjo prie bilietų kasos ir pirko bilietus visiems rezervistams, galiausiai sumokėdamas už 250 skrydžių. Socialinėje žiniasklaidoje rašoma, kad keleiviai praleido rezervistus prie registracijos ir saugumo patikros be eilės. Izraelio oro bendrovė „El Al“ pirmą kartą per 40 metų pridėjo papildomą skrydį šeštadienį.

Į karą išėjo kino žvaigždės, įskaitant Izraelio garsenybę aktorių ir režisierių Liorą Razą, televizijos serialo „Fauda“, kuriame L. Razas kovoja su arabų teroristais, herojų. Serialas yra autobiografinis, o dabar Razas vėl atsidūrė karštajame taške: pirmąją karo dieną jis padėjo gelbėti civilius gyventojus iš teroristų užpultų namų.

Aktorius Ranenas Maimonas, parlamento narys Almonas Cohenas  ir komikas Guy Hochmanas taip pat išvyko į pirmąsias fronto linijas. Aukšto rango pareigūnai ir autoritetingi rabinai kare jau neteko savo sūnų.

 

Be to, kariauti eina ir nusikaltėliai. Patriotinės nuotaikos – ir Izraelio nusikaltėlių sluoksniuose. Nusikaltėlių vadeiva Šalomas Domroni  nuvyko aplankyti kareivių ir atvežė cigarečių bei kitų dovanų.

Štabo seržantas Romanas Weissmanas „Možem objasnit“ sakė, kad tokia rezervistų veikla nėra būdinga vien tik Izraeliui, vienybė nelaimės metu – štai kas yra vienas iš būdingų šalies bruožų. „Izraelyje karo metu visi yra kaip vienas, namus reikia ginti“, - sako karys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(3)
(212)

Komentarai ()