[ŽT] Pasaulis gali nepripažinti Putino teisėtumo po 2024 m. Prasideda netikėti įvykiai  ()

PACE pateikė atitinkamą kreipimąsi į šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiro Putino prezidentavimas po 2024 metų kovo, kai Rusijos Federacijoje turėtų įvykti rinkimai, tarptautinės bendruomenės gali būti laikomas neteisėtu. PACE (Parliamentary Assembly of the Council of Europe) pateikė atitinkamą kreipimąsi į šalis.

Asamblėja vienbalsiai patvirtino rezoliuciją, kurioje teigiama, kad V. Putinas valdžioje (kaip prezidentas ir vyriausybės vadovas) nepertraukiamai buvo 23 metus. Tuo pat metu Rusijos Konstitucijos pataisos leidžia jam likti prezidentu iki 2036 m. Didėjančios represijos Rusijos Federacijoje ir Rusijos karas prieš Ukrainą išryškina neribotos prezidento valdžios kainą, kurioje nėra jokių stabdžių ir atsvarų, pažymėjo parlamentarai.

Rezoliucijoje teigiama, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą tapo diktatūrų pavojaus tarptautinei bendruomenei ir valstybių teritoriniam vientisumui įrodymu.

 

Demokratinių procesų atkūrimas Rusijoje svarbus ne tik Rusijos visuomenei, bet ir visai tarptautinei bendruomenei. Be to, parlamentarai pasisakė už tarptautinio baudžiamojo tribunolo sukūrimą, kad V. Putinas ir kiti Rusijos vyriausybės atstovai būtų patraukti atsakomybėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: