[ŽT] Dedamas taškas. Izraelis nutraukia santykius su Rusija  (9)

V. Putinas tapo vienu iš nedaugelio pasaulio lyderių, nepareiškusių užuojautos ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalis agresorė Rusija po „Hamas“ atakos ir Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino reakcijos prarado „šiltus santykius“ su Izraeliu. Dabar bendradarbiavimas tarp dviejų šalių nutrūko, rašo „The Wall Street Journal“.

Izraelis ir Rusija toliau palaikė santykius net po Putino invazijos į Ukrainą. Be to, nepaisant Vakarų spaudimo, Izraelis atsisakė teikti karinę pagalbą Kyjivui.

Tačiau po „Hamas“ teroristinio išpuolio prieš Izraelį, V. Putinas tapo vienu iš nedaugelio pasaulio lyderių, nepareiškusių užuojautos ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu. Rusija niekada oficialiai nepasmerkė „Hamas“ atakos.

Tai padėjo tašką Jeruzalės ir Kremliaus santykiams, o tai įrodo „didesnį tektoninį Rusijos vaidmens poslinkį Artimuosiuose Rytuose“ nuo tada, kai Putinas pradėjo karą Ukrainoje, pabrėžia leidinys. Kovodama už ginklus ir sąjungininkus dėl nesėkmingos invazijos, Rusija pakeitė santykius su Iranu, su kuriuo dabar keičiasi ginklais ir pradėjo stiprinti ryšius su arabų valstybėmis.

 

Be to, Kremlius turi vidinių priežasčių sveikinti karą toli nuo savo sienų, nes jis nukreipia dėmesį nuo Rusijos vidinių problemų ir nesėkmių karo prieš Ukrainą fronte, rašoma medžiagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(213)
(12)
(201)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (9)