Gazos Ruožui atnaujintas vandens tiekimas. Kodėl Izraelis persigalvojo  (1)

Izraelis įvedė energijos blokadą Gazos Ruožui, tačiau ji buvo sušvelninta vandens tiekimo klausimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo stebėtojas iš Izraelio Davidas Sharpas teigia, kad Gazos Ruožo gyventojai turi elektros ir vandens atsargų, o galimybė tiekti humanitarinę pagalbą iš Egipto taip pat išlieka.

Šiandien Izraelio visuomenėje bet ko tiekimas Gazos Ruožui laikomas nepriimtinu, net kai kalbama apie pagrindinius dalykus. Izraeliečiai nekovoja su civiliais Gazos Ruožo gyventojais, bet supranta, kad Izraelio sunaikinimo ten nori ne tik „Hamas“ šalininkai. „Žvelgiant iš moralinės pusės, ten mažai žmonių smerkia įvykusias žudynes, todėl nereikia jaustis labai sentimentaliems“, – sakė Davidas Sharpas.

Bet, nepaisant visų emocijų, Sharpo teigimu, Izraelis laikosi tarptautinės teisės ir civilių niekas nemarins be maisto ir vandens. Todėl Izraelis nusprendė atnaujinti vandens tiekimą - teigiama, kad sprendimas priimtas po pokalbių su JAV.

 

Izraelis ragina žmones išvykti iš šiaurinės Gazos Ruožo dalies, kad sumažintų civilių aukų skaičių per bet kokias karines operacijas regione. Daug Gazos Ruožo gyventojų paklausė, bet susidūrė su kliūtimis - „Hamas“ trukdo civiliams judėti į Gazos Ruožo pietus. „Faktas, kad „Hamas“ slepiasi už civilių gyventojų kaip žmogiško skydo“, – pabrėžė Sharpas.

(7)
(1)
(6)

Komentarai (1)