Didžiulė gėda Rusijai. Naktį įvyko monstriška ataka. Nušluotas didžiulis tarptautinis oro uostas (Video)  ()

Izraelio gynybos pajėgos sudavė triuškinantį smūgį Sirijos miesto Alepo oro uostui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 15-osios naktį Izraelio gynybos pajėgos (IDF), vykdydamos karą su islamistais, pradėjo oro raketų ataką Sirijos Alepo oro uoste.

„Reuters“ žurnalistai tikina, kad objektas išėjo iš rikiuotės.

Internete jau pasirodė daugybė nuotraukų ir vaizdo įrašų apie patį smūgį ir jo pasekmes. Sprendžiant iš jų, oro uostas patyrė didelę žalą. Sirijos diktatoriaus Basharo al Assado kontroliuojama Gynybos ministerija jau paskelbė, kad oro uostas nežinomam laikui nutrauks savo veiklą.

„Izraelio priešas įvykdė oro ataką iš Viduržemio jūros, į vakarus nuo Latakijos, Alepo tarptautiniame oro uoste, dėl kurio oro uostui buvo padaryta materialinė žala ir jis tapo nepajėgus“, – pranešė Sirijos kariuomenė.

Atkreipkime dėmesį, kad praėjusį ketvirtadienį IDF jau atakavo daugybę Sirijos oro uostų, kuriuos islamistai naudojo agresijai prieš Izraelį. Nukentėjo ir Alepo oro uostas, tačiau šeštadienį, spalio 14 d., jis atnaujino veiklą.

 

„Šaltiniai teigia, kad atakos prieš oro uostus yra skirtos sutrikdyti Irano tiekimo linijas į Siriją, kur Teherano įtaka auga“, – pranešė žurnalistai.

Taip pat svarbu pažymėti, kad Alepo oro uostą dengė Rusijoje pagaminta oro gynyba. Naktį ji pademonstravo visišką nesugebėjimą perimti Izraelio raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(180)
(2)
(178)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()