Rimtas smūgis Rusijai. Putinas skubiai atšaukia puolimą. Kas nutiko  ()

Leido suprasti, kad jo kariuomenė vykdo „gynybinius mūšius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kelių dienų kovų Avdijivkos kryptimi Putinas smarkiai pakeitė savo retoriką, bandydamas sumažinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinės operacijos lūkesčius šiame fronto sektoriuje.

Iš pradžių visa Rusijos žiniasklaida rašė, kad Ukrainos kontrpuolimas baigėsi ir Rusijos ginkluotosios pajėgos perėjo į puolimą per visą fronto liniją. Karo studijų instituto analitikai išanalizavo situaciją prie Avdijivkos.

Dieną anksčiau Rusijos Federacijos prezidentas nieko nesakė apie savo kariuomenės puolimą Ukrainoje, tačiau leido suprasti, kad jo kariuomenė vykdo „gynybinius mūšius“ Zaporižios, Kupjanskio ir Avdijivkos kryptimis. Jokio puolimo. 

Analitikai atkreipė dėmesį į Putino žodžius apie „aktyvią gynybą“, o ne „aktyvius karo veiksmus“. Taigi Rusijos Federacijos vadovas stengiasi sumažinti rusų lūkesčius dėl galimų Rusijos ginkluotųjų pajėgų pergalių ateityje.

Artimiausiu metu Putino armija negalės visiškai apsupti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, esančių Avdijivkoje. Ši karinė operacija reikalauja daug resursų: tiek gyvos jėgos, tiek karinės technikos.

 

Kremliaus propagandistai taip pat smarkiai pakeitė savo retoriką dėl įvykių prie Avdijivkos.

Analitikai praneša, kad Rusijos kariuomenės aktyvumas Avdijivkos kryptimi sumažėjo. Okupantams nepavyko pasiekti Avdijivkos vienu ypu. Patyrę didelių nuostolių, jie sulėtino žengimo į priekį tempą.

Ekspertai neabejoja, kad Rusijos gynybos ministerija neatsisakys bandymų apsupti Avdijivką, o tai reiškia, kad kovos šiame fronto sektoriuje tęsis. Gali būti, kad išsamiai ištyręs taktinę situaciją šiame fronto sektoriuje, priešas vėl gali suaktyvėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(1)
(115)

Komentarai ()

Susijusios žymos: