„Blickrigų garsiai neskelbti. Reikia veikti tyliai“  ()

Įvardytas kitas Ukrainos kariuomenės taikinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrijivkos kaimo išlaisvinimas yra viena iš Ukrainos gynybos pajėgų atsakomojo puolimo Bachmuto srityje dalių. Trečiojo šturmo vadas, „Azov“ įkūrėjas ir buvęs liaudies deputatas Andrijus Bileckis interviu „Ukrainskaja pravda“ paaiškino šios operacijos svarbą.

„Pirmiausia dėl to, kad rusai turėjo du placdarmus pietuose nuo Bachmuto. Šie placdarmai leido jiems pradėti puolimą prieš pagrindinę Donbaso dalį, kurią dabar kontroliuoja Ukraina – Slavianską, Kramatorską, Konstantinivką, Družkivką. Tai didžiausios apgyvendintos vietovės. Jos yra nepaprastai svarbios daugeliu požiūrių, nes lemia galimybę veikti pietuose ir vėl sukelti grėsmę Charkivui. Tai yra, pirmiausia, turėjome juos nustumti į šalį“, – pabrėžia Bileckis.

Kartu „Azov“ įkūrėjas atkreipia dėmesį, kad okupantų pozicijos pačiame Bachmute nėra stabilios. „Tai turi savų sunkumų, susijusių su kelių tinklo projektavimu. Jis nėra itin tvarus ir suteikia mums galimybių aktyviai veikti. Nors apie tai nekalbėčiau, nes labai mėgstame gadinti bet kokius veiksmus“, – sakė jis.

Jis taip pat daro išvadą, kad efektyvūs „Hamas“ veiksmai visam pasauliui parodė, kad nereikia garsiai skelbti blickrigų („žaibų karų“).  Anot kariškio, tokios operacijos turėtų būti vykdomos tyliai.

 

„Kalbant apie Andrijivkos gyvenvietę. Be Andrijivkos kontrolės nebūtų įmanoma paiimti Kliščijivkos. Be to, Andrijivka leido visiškai pasiekti geležinkelio bėgius, kurie driekiasi nuo Bachmuto pietų ir leidžiasi žemyn link Horlivkos. O geležinkelio bėgiai yra tai, kas kariniuose reikaluose vadinama „barjerų linija“. Tai lengva apginti ir nepaprastai sunku paimti. Praradus Andrijivką, rusai prarado geležinkelio bėgių kontrolę per visą jų ilgį: nuo paties Bachmuto, nuo Kliščijivkos ir iki pat Kurdiumivkos“, – sakė Bileckis.

Po to Rusijos logistika prastėjo. Bachmuto pietuose jie nebeturėjo galimybės vykdyti kontrpuolimo. Tuo pat metu gynybos pajėgų kariniai daliniai buvo patogiose gynybinėse pozicijose, kontroliavo geležinkelio linijas ir galėjo efektyviai atremti bet kokį puolimą.

 

„Tai yra, pakartoti šią kampaniją, santykinai kalbant, į Konstantinivką - Družkivką artimiausioje konfigūracijoje, neįmanoma“, - aiškino Bileckis.

Jis taip pat pažymėjo, kad išlaisvinus Andrijivką, kitas kontrpuolimo taikinys Bachmuto srityje gali būti Kurdiumivka ir Zelenopillia.

„Manau, kad tolesnis nepertraukiamas judėjimas įmanomas tik užėmus Kurdiumivką ir Zelenopillią. Tai du kaimai, kurie faktiškai susilieję į vieną. Bet, vėlgi, kaip aš sakau, mes visi esame savo lygio strategai“, – reziumavo Bileckis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: