Jordanijos karalius brėžia „raudonąją liniją“. „Mano šalyje ir Egipte nebus jokių…“  (4)

Jordanijos karalius Abdullah II artimai stebi Izraelio karą su „Hamas“ ir brėžia „raudonąją liniją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jordanijos karalius Abdullah II sako, kad nei jo šalis, nei Egiptas nepriims palestiniečių pabėgėlių, ir paskelbė, kad tai – „raudonoji linija“.

Spaudos konferencijoje Berlyne, surengtoje po susitikimo su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu, karalius Abdullah II sakė, kad „Jordanijoje nebus pabėgėlių, Egipte - irgi“, rašo „Sky News Arabia“.

Abdullah II taip pakomentavo Izraelio raginimus Gazos Ruožo gyventojams evakuotis į regiono pietus, arčiau sienos su Egiptu. Tokie raginimai pasigirdo prieš numatomą Izraelio Gynybos Pajėgų puolimą Gazos Ruožo šiaurėje.

Khaledas Mashaalas, žymus „Hamas“ veikėjas ir buvęs grupės politinis lyderis, viename interviu sakė, kad Gazos Ruožo gyventojai nepaliks teritorijos, o jų perkėlimas į Egiptą pakenktų Afrikos šalies nacionaliniam saugumui. Pasak Mashaalo, tai sukeltų pavojų ir Jordanijai, jei masinis palestiniečių išvykimas prasidėtų ir Vakarų Krante.

 

 

Jordanija ir Egiptas, žinoma, baiminasi teroristų atvykimo kartu su civiliais pabėgėliais. Kitos arabų šalys viešai deklaruoja, kad Izraelio veiksmai gali sukelti humanitarinę krizę, bet nė viena nepakėlė rankos priimti pabėgėlių. Manoma, kad taip yra dėl kaštų, susirūpinimo saugumu ir nenoro, kad ištuštėjusios teritorijos būtų lengvai integruotos į Izraelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(113)
(14)
(99)

Komentarai (4)