„Kinija rodo, kad Kremlius yra jos vasalas“  ()

„Kiek ilgai gyvuos režimas, sugebėjęs susipykti su visu išsivysčiusiu pasauliu iki visiškos blokados.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos analitikas Anatolijus Nesmijanas „Telegram“ kanale atkreipia dėmesį į tai, ką reiškia Putino kelionė į Kiniją.

Putinas atvyko į Kiniją į projekto „Viena juosta, vienas kelias“ konferenciją. Kalbant apie bet kokias derybas dėl Rusijos dalyvavimo, čia yra dvi akivaizdžios problemos pačiai Rusijai ir Putinui.

Pirmoji problema yra strateginė. Rusija, įsitraukusi į Kinijos projektą, pagaliau pripažįsta savo, kaip pavaldžią Kinijai, poziciją. Čia nėra nieko neįprasto, nes visi Rusijos projektai žlugo ir nėra perspektyvūs. NVS, EAEU, CSTO – tai komos būsenos ištikti lavonai, kurie gyvi vien dėl to, kad dar  neatjungti nuo sistemos. Kitų projektų nėra. Galite prisiminti Sąjungos valstybę, muitų sąjungą - tas pats rezultatas. Formaliai egzistuoja, iš tikrųjų jie yra neatšaukiami nuliai.

Todėl tenka įsitraukti į kažkieno projektą ir netgi atlikti maisto šaltinio vaidmenį.

Antras dalykas – Putinas iš esmės neturi kuo prekiauti. Jam pavyko uždaryti Europą, todėl bet koks sausumos kelias per Rusiją į Europą šiandien yra uždarytas. Jūros kelias – Šiaurės jūros maršrutas – visiškai neparengtas jokiai operacijai, išskyrus vienkartinę pavienių laivų laivavedybą. Nėra pakrantės infrastruktūros, nepakankamas ledlaužių laivynas, Šiaurės jūros maršruto pakrantė ir jūros zona nėra apsaugoti nuo priešiškų veiksmų. Tai yra, bet kokie projektai, skirti naudoti šiaurinį jūros kelią, turi būti pradedami nuo švaraus lapo ir nuo nulio.

 

Na, ir trečia. Niekas negali pasakyti, kiek ilgai gyvuos režimas, sugebėjęs susipykti su visu išsivysčiusiu pasauliu iki visiškos blokados. Režimas, kuris nužudė savo šalį. Režimas, kuris neturi jokių savo plėtros galimybių.

Todėl Putino atvykimas yra tiesiog „vienybės“ demonstravimas. Kinija rodo, kad Kremlius yra jos vasalas, Kremlius išdidžiai demonstruoja, kad Kinija yra jos „stogas“. Apie nacionalinį pasididžiavimą tokiomis sąlygomis kalbėti neverta, bet ir laiko tam nėra laiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: