„Putinas pradėjo Trečiąjį pasaulinį karą!“ Pasaulis stovi ant bedugnės krašto  ()

Dabartinės tarptautinės padėties analizė kelia ne tik didelį susirūpinimą, bet ir aiškų nerimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad ir kaip to norėtume, padėtis vystosi taip, kad vis labiau artėjame prie bedugnės. Ne tik artėjame, mes – žmonija – jau pasiekėme patį šios bedugnės kraštą. Belieka žengti paskutinį žingsnį. Ar jis bus padarytas, parodys laikas, rašo Ukrainos liaudies deputatas Viktoras Švecas savo straipsnyje leidiniui OBOZ.UA.

Po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį daugelis pasaulio gyventojų mano, kad pasaulis dabar labai priartėjo prie pasaulinės katastrofos. Kas sukėlė šią pavojingą situaciją pasaulyje? Neperdedant galima sakyti, kad tai V. Putinas ir Rusija, teigia V. Švecas.

Niekam neturėtų kilti abejonių, kad V. Putinas, vykdydamas agresiją prieš Ukrainą, sąmoningai pradėjo Trečiąjį pasaulinį karą.

Kaip rašo V. Švecas, Putinas tikrai tikėjosi greitos pergalės, bet jam nepasisekė. Jis pralaimėjo pirmąjį šio karo etapą, tačiau niekada nepripažins fakto, kad pralaimėjo šį karą. Po daugiau nei pusantrų metų visapusiško karo Putinas suprato, kad jis negali nugalėti Ukrainos, kol Vakarų šalys, ypač Jungtinės Valstijos, remia teisingą Ukrainos žmonių karą.

Spalio pradžioje V. Putinas pradėjo naują puolimą Ukrainoje, tikėdamasis palaužti strateginę iniciatyvą ir pergalingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą bei susigrąžinti prarastas teritorijas.

Tačiau dabar jis šį puolimą papildė, sukeldamas politinę sumaištį JAV Kongrese, tikėdamasis nutraukti pagalbą Ukrainai ir, tikėtina, paskatindamas teroristinę organizaciją „Hamas“ pulti Izraelį.

 

„Niekam neturėtų kilti abejonių, kad V. Putinas akivaizdžiai įkvėpė „Hamas“ pradėti šį karą. V. Putinui šis karas reikalingas tam, kad nukreiptų pasaulio dėmesį nuo jo karo su Ukraina į Izraelio karą su „Hamas“, - rašo V. Švecas.

Žinoma, tai skirtingi karai. Tačiau juos vienija ypatingas užpuolikų žiaurumas tiek Ukrainos, tiek Izraelio civiliams gyventojams ir barbariški karo metodai. Pagrindinis V. Putino karo su Ukraina tikslas – sunaikinti ukrainiečių tautą, o „Hamas“ pagrindinis tikslas – sunaikinti Izraelį kaip valstybę, teigia Ukrainos politikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(4)
(42)

Komentarai ()