Kuo ypatinga Ukrainai perduota ATACMS versija  ()

Antradienis, spalio 17 d., atnešė istorinių naujienų Ukrainai. Jungtinės Amerikos Valstijos perdavė ATACMS raketas ir jos jau sėkmingai dislokuotos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ATACMS raketų laukta labai ilgai. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino jų naudojimą kalbėdamas spalio 17 d., praneša „The New York Times“.

Kokias raketas gavo Ukraina?

Yra įvairių ATACMS raketų modelių. „New York Times“ šaltiniai teigia, kad Ukrainai duotose ATACMS yra kasetinės amunicijos - mažesnių sprogmenų, kurie gali padaryti žalos didelėje teritorijoje.

ATACMS buvo labai laukiamos. Ir nors laikomos trumpojo nuotolio raketomis, jos gali pasiekti okupuotas teritorijas ir paspartinti jų deokupaciją.

Yra žinoma, kad šių raketų nuotolis taip pat skiriasi: jis gali siekti 300 kilometrų, tačiau, remiantis kai kuriais pranešimais, Ukraina gavo raketų, kurių skrydžo atstumas yra 160 kilometrų.

The Washington Post“ šaltiniai taip pat kalba apie kasetinę amuniciją ir įvardina ukrainiečiams pateiktų raketų nuotolį – 160 kilometrų. Leidinys rašo, kad ATACMS suteiks Ukrainai naują impulsą kontrpuolimui ir leis jai pasiekti rusus giliai užnugaryje.

Kokie yra ATACMS privalumai?

 

ATACMS raketos yra gana tikslios, manevringos (skrydžio metu keičia trajektoriją) ir labai greitos. Norint jas paleisti, jums nereikia naikintuvų – ir tai svarbu Ukrainai. Pakanka kelių paleidimo raketų sistemų, o norint paleisti kitas raketas reikalinga aviacija.

  •      skrydžio nuotolis: nuo 160 iki 300 kilometrų;
  •      maksimalus ilgis: keturi metrai;
  •      svoris: nuo 1320 iki 1670 kilogramų;
  •    tikslumas: didelis, raketos turi įmontuotą GPS/INS (globali padėties nustatymo sistema/inercinė orientavimo sistema);
  •      kovinė galvutė: kasetiniai, sprogstamieji skeveldrų šaudmenys ir kiti;
  •      savybės: raketa gali manevruoti skrydžio metu, ji gali apeiti oro gynybą;
  •      įdiegimo greitis: didelis;
  •      atakos taikiniai: tankai, šarvuočiai, pastatai, bunkeriai, darbo jėgos koncentracijos;
  •      paleidimas: iš HIMARS komplekso.

 

Rusai neturi kuo joms pasipriešinti – nebent galbūt perdislokuoti savo dalinius. Prezidento kanceliarija mano, kad aprūpinimas šiais ginklais atvers naują Ukrainos karo skyrių, kuriame ji turės neabejotiną pranašumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: