[ŽT] Ukraina tikrai smogė. Gali būti užimta Poima. Prasideda neįtikėtini įvykiai  ()

Pranešama, kad Ukrainos gynėjai juda kairiajame Dnipro krante.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-18 [ŽT] Ukraina tikrai smogė. Gali būti užimta Poima. Prasideda neįtikėtini įvykiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų šaltiniai jau kurį laiką kalbėjo apie tai, kad Ukrainos pajėgos išlaisvintoje Chersono srities pusėje ruošiasi Dnipro forsavimui. Rusai netgi fiksavo ir naikino ukrainiečių tiltų tiesimo įrangą. Tačiau spalio 18 dieną vis tiek pranešta, kad Ukrainos jūrų pėstininkai iš 35-osios ir 36-osios brigadų spalio 16 dieną persikėlė per Dniprą ir staigia ataka galiausiai išvadavo nedidelę Poimos gyvenvietę į šiaurę nuo Oleškų. Sulaukę pastiprinimo, jūrų pėstininkai pasiekė ir Piščanivkos gyvenvietę, kurią, atrodo, greitai išvaduos, taip išplėsdami kontroliuojamą teritoriją kairiajame krante.

Pranešama, kad Ukrainos gynėjai persikėlimui per Dniprą ruošiasi ir keliose kitose vietose. Atrodo, kad dabar veiksmai koncentruojami apie Oleškus ir šiauriau.

 

Šioje istorijoje detalių ir įrodymų nėra daug. Bet jei visa tai pasitvirtins, Ukrainos gynėjai galės įsitvirtinti kairiajame krante ir čia vykdyti operacijas. Tai ne privers okupantus skirti daugiau resursų karui čia ir, galbūt, atvers naujų nišų jų gynybos linijose Zaporižios srityje. Be to, jau vien faktas, kad rusai žinojo apie planuojamą persikėlimą ir negalėjo jo sustabdyti ar pasiruošti gynybai, rodo, kad okupantų padėtis šiame fronto sektoriuje nėra gera.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: