„Abrams“ nepadės. „Jie sukels papildomų problemų“  ()

Ekspertai teigia, kad „Abrams“ tankai komplikuoja logistiką, o įsivyravus rudeniškiems ir žiemiškiems orams taps lengvu taikiniu rusams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Abrams“ yra pasirengę keliauti į fronto liniją, tačiau vargu ar atneš reikšmingą pažangą, teigiama „Newsweek“ straipsnyje.

Europos solidarumo partijos narys Ukrainos parlamentaras Oleksijus Gončarenka pažymėjo, kad 31 tankas „Abrams“ nepadės ukrainiečių kontrpuolimui, nes buvo gauti „per vėlai“. Parlamentaras teigia, kad Ukraina yra labai dėkinga už šią paramą, bet „akivaizdu, kad karas šiais metais nesibaigs“.

Karo ekspertė ir Londono Karališkojo koledžo karo studijų docentė Marina Miron taip pat mano, kad Ukrainai atsargų vis tiek nepakanka, kad būtų galima sukelti reikšmingus pokyčius fronte. „Nemanau, kad tai pakeis žaidimo taisykles. Priešingai. Ukrainos pajėgoms tai sukuria daugiau problemų“, - sakė ji.

Miron paaiškino, kad Ukraina dabar turi kurti naujas amunicijos ir atsarginių dalių tiekimo linijas. Be to, „Abrams“ yra ganu godus degalams. „Visa jie ne tik kelia problemų tiekimo grandinei, bet ir tampa patraukliais taikiniais Rusijos artilerijai ir bepiločiams orlaiviams“, – pabrėžė ekspertė.

 

Ji teigia, kad sunkūs amerikiečių tankai strigs purve, todėl juos gali tekti evakuoti. Miron pridūrė, kad tokiu atveju tankai gali būti lengvi taikiniai. „Abrams“ straigins rudeninis purvas, o juk Rusija tebeturi neginčijamą pranašumą ore.

Bet ar viskas taip blogai? Na, visos išvardintos problemos bus visai menkos, jei ukrainiečiai „Abrams“ tankams paruoš specialią taktiką. Frontas ilgas - ne visur yra purvynai. Vienoms užduotims geriau tiks lengvesni ir paprastesni „Leopard 2“, kitoms - geriau šarvuoti „Abrams“.

 

 

(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: