„Klastinga išdavystė. JAV tai padarė!“ Ukrainoje šokas. Skelbiama, kas nutiko  ()

Ukrainoje kilo „zrada“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-21 „Klastinga išdavystė. JAV tai padarė!“ Ukrainoje šokas. Skelbiama, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename leidinyje, kai kurie neįvardyti, bet patikimi šaltiniai teigė, kad JAV Izraeiliui perduos 155 mm sviedinius, kurie buvo skirti Ukrainai, savo „Telegram“ kanale praneša grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Ir prasidėjo. Ukrainiečius ištiko šokas: „Klastinga išdavystė. JAV tai padarė!“

Tačiau žurnalistas tik šaiposi iš tokių pranešimų.

„Apskritai man patinka tokios istorijos, kai kokie nors neįvardyti asmenys, su anonimiškumo sąlyga, praneša kažkokią šmeižikišką informaciją kokiai nors žiniasklaidai. Kažkodėl tokiais pranešimais iškart nepasitikiu genetiniu lygmeniu. Net ne todėl, kad jie gali būti melagingi, o todėl, kad juose slypi manipuliacija, nepakankamas įvertinimas, ribotumas ir lengvabūdiškumas. Bet vis dėlto...“, - sako O. Kovalenko

Nuo spalio 7 d., kai pasigirdo pirmieji nuogąstavimai, kad JAV neva visą dėmesį ir pagalbą skiria Izraeliui, pamiršdamos Ukrainą, žurnalistas pabrėžė, kad šie karai daugeliu atžvilgių skiriasi, ir, kaip bebūtų keista, pateikė 155 mm sviedinių pavyzdį.

Beveik dvi savaites kiekviename interviu O. Kovalenko aiškino, kad 155 mm šoviniai labai reikalingi tiek Izraelio, tiek Ukrainos artilerijai. Tačiau skirtumas tas, kad Izraelio artilerijai pirmiausia reikia skeveldrinių sviedinių, o Ukrainos artilerijai – kasetinių sviedinių.

 

JAV savo sandėliuose turi daug 155 mm kasetinių sviedinių, kurie ten buvo kaupiami daugelį metų ir kuriuos Ukrainai pradėjo tiekti tik 2023 m. liepos pirmoje pusėje. Savo ruožtu JAV, be turimų atsargų, kas mėnesį gamina ir didina gamybos apimtis.

„Žinoma, žinia skamba kaip „zradų zrada“, tačiau įsigilinus į detales paaiškėja, kad šioje žinutėje viskas nėra taip jau blogai, ir nereikėtų svaigintis bulgariškais valerijonais“, - užbaigė O. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(8)
(81)

Komentarai ()