„Tampa panašu į Las Vegasą“. Kaip okupantai „smaginasi“ apkasuose  (1)

Rusijos kariai narkotikus vartoja dėl nuobodulio, nuolatinio nežinomybės laukimo, o taip pat ir dėl didelių atlyginimų. Žurnalistai tvirtina, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja viską – nuo marihuanos iki amfetamino ar „druskų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Narkotikų vartojimas paplitęs tarp Ukrainoje tarnaujančių Rusijos kariškių. Tai praneša „The Times“, remdamasis Rusijos žiniasklaida.

Rusijos leidinys „Verstka“ kalbino dešimtis Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių, vartojančių narkotikus, kad įsivaizduotų problemos mastą. Vienas kareivis sakė, kad narkotikų buvo lengva gauti šioje pozicijoje, „kaip ir Las Vegase“.

„Visi žino, ar apkasuose vartojate narkotikus; svarbiausia niekam netrukdyti ir nepalikti netvarkos", – sakė kitas narkomanas rusas.

Jis pridūrė, kad narkotikai vartojami iš nuobodulio, nes karas – tai nuolatinis kažko laukimas ir malda, kad viskas greitai baigtųsi. Vartodamas „druską“ negalvoji apie pasekmes, nes nuobodulys daug blogesnis. Kartu pažymima, kad net savanoriai okupantams pristato narkotikus: marihuaną ar amfetaminą nesunkiai galima įsigyti. Taip pat teigiama, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms narkotikus galėjo parduoti ir vietiniai okupuotų teritorijų gyventojai.

Rusijos kariai per mėnesį gali uždirbti iki 200 000 rublių (apie 2000 eurų), o tai 4 kartus viršija vidutinį atlyginimą Rusijos Federacijoje. Todėl dalis karių perka stimuliantus, amfetaminą, „druskas“ ar kitus sintetinius narkotikus. Tai veda prie agresijos priepuolių ar net savižudybių.

 

Narkomanas iš okupuoto Mariupolio Vadimas teigė, kad laikinai okupuotuose Ukrainos regionuose narkotikai kainuoja mažiausiai dvigubai daugiau nei Maskvoje. Tačiau tai neatbaido nuo jų pirkimo.

Leidinyje pažymima, kad Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms sunku išlaikyti drausmę ir kovinę dvasią, jos skundžiasi dideliais nuostoliais ir nekompetentingu vadovavimu. Tačiau ne visi okupantai yra narkomanai. Kariškis Kirilas sakė, kad fronte daug girtaujama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(5)
(21)

Komentarai (1)