Graikijos mokesčių inspekcija naudoja „Google Earth“  (6)

Naudodama programą „Google Earth“, Graikijos mokesčių inspekcija sugebėjo aptikti, kad realiai pastatytų ir užregistruotų nekilnojamojo turto objektų šalyje kiekiai skiriasi kelis kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokesčių mokėjimo vengimas labai aktualus Graikijoje. Valdžia priversta išlaikyti daugybę personalo, užsiimančio stebėjimu. Pavyzdžiui, stebimi naktiniai klubai: aiškėja, kad žmonės su 10 tūkstančių eurų metinėmis pajamomis kartais važinėja prabangiais sedanais už daugiau nei 100 tūkstančių. Ieškant nekilnojamojo turto objektų, eikvojamas ne tik mokesčių inspekcijos personalo laikas, tačiau kartais reikia pasitelkti net sraigtasparnius, o tai tikrai nepigu.

Alternatyvų sprendimą Graikijos mokesčių inspekcijos pareigūnai aptiko internete. Programos „Google Earth“ pagalba jie apžiūrėjo Atėnų priemiesčius. Rezultatas buvo pribloškiantis. Buvo aptikti baseinai, namukai ir net vilos, apie kurių egzistavimą nieko nebuvo žinoma. Statistika išties iškalbinga: vien tik baseinų aptikta 16 974 vienetai, nors savininkai informavo tik apie 324.

Tai jau ne pirmas, tačiau stambiausias atvejis, kada „Google Earth“ padėjo atskleisti nusikaltimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)