„Ten sukišta 500 000 minų...“ Rusai šokiruoti. Sprogo visi tankai ir šarvuočiai  ()

Rusai patyrė katastrofiškus nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš svarbiausių veiksnių, leidusių Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms efektyviai atremti Avdijivkos puolimą, buvo tankus teritorijos minavimas, kurį vykdė Ukrainos kariuomenė. Apie tai savo tinklalapyje rašo autoritetingas austrų karo analitikas Tomas Cooperis, kurio teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos per pastaruosius metus Rusijos kariuomenės puolimo zonoje įrengė daugiau nei 500 000 minų. Be to, maždaug tiek pat minų čia buvo įrengta ir anksčiau.

Šarvuočiams įvažiavus į tankiai užminuotą teritoriją, pirmosios rusų atakos pradėjo šlubuoti.

„Rusams tęsiant bandymus veržtis į priekį, Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pasitelkusios artileriją ir dronus, toliau klojo papildomas minas, todėl rusai buvo ne tik bombarduojami ukrainietiškais sviediniais ir raketomis iškart po to, kai pradėjo judėti, bet ir nuolat susidurdavo su vis daugiau nežinomų minų laukų. Jie patyrė katastrofiškus nuostolius“, – pabrėžė karo analitikas.

 

Antras svarbus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės veiksnys buvo - 80 Rusijos artilerijos vienetų sunaikinimas į šiaurę nuo Avdijivkos.

Judėdami be artilerijos paramos, Rusijos kariškiai atsidūrė stipriame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos apšaudyme. Dėl to rusai patyrė katastrofiškų nuostolių ir vos per kelias puolimo dienas prarado apie šimtą šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(233)
(3)
(230)

Komentarai ()

Susijusios žymos: