„Tokių nuostolių rusai neturėjo nuo 1940-ųjų...“ Triuškinantis smūgis su ATACMS  ()

Bendra sunaikintos įrangos vertė viršija 6,5 ​​milijardo rublių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-24 „Tokių nuostolių rusai neturėjo nuo 1940-ųjų...“ Triuškinantis smūgis su ATACMS  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai ir toliau skaičiuoja baisias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketų atakų pasekmes Rusijos aerodromuose, okupuotuose Berdianske ir Luhanske. Pirmą kartą Ukrainos kariuomenei panaudojus balistines raketas ATACMS, Rusijos armija patyrė didžiausius pavienius nuostolius kovinėje aviacijoje nuo 1940-ųjų. Analitinis „Telegram“ kanalas „Možem objasnit“ skelbia, kad vien sunaikintų Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų sraigtasparnių kaina siekia daugiau nei 6,5 mlrd. rublių.

Tokie dideli nuostoliai rusams buvo tik Antrojo pasaulinio karo metais.

„Telegram“ kanalas savo vertinimą grindė „Oryx“ projekto analitikų duomenimis, kurie, dieną prieš, oficialiai patvirtino Rusijos aviacijos nuostolius per ATACMS antskrydžius aerodromuose praėjusį antradienį:

 

Pasak analitikų, per ataką buvo sunaikinti septyni rusų sraigtasparniai Ka-52 „Alligator“ ir du Mi-8 sraigtasparniai. Be to, buvo apgadinta dar 15 sraigtasparnių – aštuoni Ka-52 ir septyni Mi-8.

Remiantis skaičiavimais, bendra sunaikintos įrangos vertė viršija 6,5 ​​milijardo rublių. Tačiau pažeisti sraigtasparniai taip pat gali būti nurašyti. Kai kurie iš jų galės grįžti į rikiuotę, tačiau jų remontas pareikalaus daug laiko ir pinigų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(0)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: