[ŽT] „Jie prisitaiko.“ Skelbiamas rimtas pavojus. Kas nutiko  ()

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenko teigia, kad egzistuoja trys priežastys, kodėl rusams sunku kompensuoti ukrainiečių naikinamos ginkluotės praradimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai sparčiai naikina rusų techniką, bet Rusija nepailsdama stengiasi kompensuoti nuostolius ir tam skiria didžiulius pinigus. Tačiau visiškai kompensuoti praradimus yra sudėtinga - Rusijai trukdo trys priežastys, kurias išvardino Antonas Heraščenko.

Visų pirma, korupcija. Daug investicijų karinės pramonės nepasiekia. Antra, pačių rusų karinės vadovybės klaidos, kurios nuostolius stipriai padidina. Trečia, gera Ukrainos gynėjų darbas. Tai reiškia, kad nuostoliai viršija karinės pramonės pajėgumus ir negali būti kompensuojami.

„Kol kas „antroji armija“ vykdo ne pranašumo įgijimo, o nuostolių kompensavimo užduotį,“ teigia Heraščenko.

Tačiau politikas pabrėžia, kad Rusija prisitaiko. Karui skiria 10,8 milijardų rublių (108,6 milijonus eurų) biudžeto lėšų, todėl pramonės pajėgumai auga. Be to, Rusija gamina ir pažangius ginklus - kaip pavyzdį Heraščenko pateikia „Lancet“ droną. Jie itin pavojingi ir daro didžiulę žalą. 

 

Tad kuo ilgiau tęsiasi karas, tuo Rusijai geriau. 

„Ukrainai karinio-pramoninio komplekso plėtra ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų stiprinimas, siekiant maksimaliai naikinti priešo įrangą ir personalą, yra egzistencinis klausimas“,- teigia Heraščenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()