Senas, bet labai patikimas būdas. Kaip „Hamas“ pavyko apgauti Izraelio žvalgybą  ()

Buvo spėliojama, kaip „Hamas“ sugebėjo suplanuoti ir surengti teroristinę ataką prieš Izraelį be jo žinios. Juk Izraelis turi stiprią žvalgybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis informacija, gauta iš JAV žvalgybos agentūrų, nedidelė grupė „Hamas“ kovotojų, planavusių ataką prieš Izraelį, dvejus metus bendravo laidiniais telefonais, įrengtais tuneliuose po Gazos Ruožu, teigia CNN.

„Telefono linijos tuneliuose leido operatyvininkams slapta bendrauti tarpusavyje ir reiškė, kad Izraelio žvalgybos pareigūnai negalėjo jų susekti, CNN sakė šaltiniai. Per dvejus planavimo metus nedidelė komanda, veikusi tuneliuose, naudojo laidines telefono linijas, kad bendrautų ir planuotų operaciją, ir taip liko šešėlyje, kol atėjo laikas suaktyvėti ir pakviesti šimtus „Hamas“ teroristų įvykdyti ataką spalio 7 d.“, – sakoma pranešime.

„Hamas“ kovotojai dvejus metus vengė naudotis kompiuteriais ar mobiliaisiais telefonais, kad išvengtų Izraelio ir JAV žvalgybos dėmesio.

 

Žvalgybos duomenys, kuriais Izraelis pasidalijo su JAV pareigūnais, rodo, kad „Hamas“ nuslėpė operacijos planavimą taikydama senamadiškas kontržvalgybos priemones. Teroristai pasikliovė susitikimais akis į akį, atsisakė skaitmeninių ryšio priemonių, tuneliuose naudojo laidinius telefonus.

(8)
(2)
(6)

Komentarai ()