[ŽT] Štai ir paaiškėjo! WSJ išsiaiškino, kuri šalis apmokė „Hamas“ kovotojus  ()

„Hamas“ išpuolis prieš Izraelį buvo gana netikėtas. Nuo pat pradžių buvo spėjama, kad teroristus kažkas paruošė. Tik kas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano Islamo revoliucinės gvardijos „Quds“ pajėgos paruošė apie 500 „Hamas“ ir „Islamo džihado“, teroristų spalio 7-osios išpuoliui prieš Izraelį. Mokymai vykdyti Irane likus kelioms savaitėms iki invazijos, teigiama WSJ straipsnyje. Teroristų mokymuose dalyvavo ir pats „Quds“ vadas brigados generolas Ismailas Qaani.

Izraelio valdžia ne kartą atkreipė dėmesį į Irano vaidmenį „Hamas“ teroristų atakoje prieš Izraelį. Izraelio gynybos pajėgų atstovas brigados generolas Danielis Agari sakė, kad Irano režimas finansavo ir tiekė ginklus „Hamas“ organizacijai specialiai šiai operacijai, taip pat dalijosi karinėmis žiniomis.

Pasak žurnalistų, kurie cituoja šaltinius „Hamas“ ir „Hezbollah“ organizacijose, planą užpulti Izraelį parengė „Quds“ pajėgos, o galutinis jo patvirtinimas įvyko spalio 2 dieną Libano sostinėje Beirute.

 

Islamo revoliucinės gvardijos „Quds“ pajėgos yra savotiškai nepriklausoma ginkluotųjų pajėgų šaka, kurios oficiali misija - „musulmonų žemių išlaisvinimas“. Al-Quds - arabiškas Jeruzalės apibūdinimas, todėl akivaizdu, kad ši organizacija, kaip ir Iranas apskritai, yra labai nusiteikusi prieš Izraelio egzistavimą.

(15)
(3)
(12)

Komentarai ()