Kurtas 15 metų. Į rinką patenka pirmasis pasaulyje skraidantis automobilis! Kaina privers išsižioti (Video)  (5)

„PAL-V Liberty“ turi sulankstomus sraigtus. Jis aprūpintas dviem varikliais ir gali išvystyti 170 km/val. greitį kelyje ir 180 km/val. skrydžio metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų kompanija PAL-V pagaliau pradeda gaminti skraidantį automobilį „Liberty“. 2024 metais ji planuoja išleisti 90 tokių įrenginių už 499 000 eurų. Apie tai praneša „Autoevolution“ svetainė.

„PAL-V Liberty“ buvo kuriamas 15 metų. Pirmasis skraidančio automobilio prototipas buvo išbandytas dar 2009 m., o priešgamybinis modelis buvo pristatytas po trejų metų.

Dabar projektas pagaliau yra finišo tiesiojoje, o pirmasis PAL-V salonas bus atidarytas Miunchene lapkričio mėnesį. Vėliau pasirodys pigesnė „Liberty“ versija už 299 000 eurų. Pirkėjai bus kviečiami į skrydžio kursus, kuriuose galės nemokamai mokytis ir gauti piloto licenciją.

„PAL-V Liberty“ sujungia automobilio ir malūnsparnio, kitaip žinomo kaip autožyras (nepainioti su sraigtasparniu), savybes. Tai dvivietė kapsulė ant 4 m ilgio ratų, pagaminta iš kompozitinių medžiagų, todėl sveria tik 664 kg.

 

Skraidantis automobilis aprūpintas sulankstomais sraigtais. „Rotax“ variklis, kurio galia 149 kW leidžia jam išvystyti 180 km/val. ore, pakilti į 3500 m aukštį ir įveikti iki 500 km. Pakilimui pakanka 200 metrų kelio ruožo, tačiau nusileidimas yra vertikalus.

Važiavimui keliu numatytas atskiras 74,5 kW variklis. Jis leidžia įsibėgėti iki 100 km/val. per 9 sekundes ir išvystyti 170 km/val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(6)
(13)

Komentarai (5)