„Mes naikinsime oro uostus, toliau naikinsime Rusijos techniką ir karius.“ Ukraina kaltina RF veidmainiškumu ir cinizmu (Video)  ()

Ukraina smerkia Rusijos piktnaudžiavimą padėtimi JT Saugumo Taryboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sušaukė Saugumo Tarybos posėdį, siekdama nukreipti dėmesį nuo savo karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui Ukrainoje, teigia Ukrainos nuolatinės atstovybės prie JT diplomatas Serhijus Dvornikas.

Dvornikas atkreipė dėmesį į kognityvinį disonansą Rusijos atstovų pareiškimuose. Rusija pateisina savo invaziją į Ukrainą, nurodydama kad sprendimas pradėti „specialią karinę operaciją“ buvo priimtas vadovaujantis JT Chartija, numatančia valstybių teisę į savigyną. Tačiau spalio 25 dieną Maskvos diplomatai pabandė užstoti „Hamas“ nuo Izraelio veiksmų - jie priminė, kad pasak Tarptautinio Teisingumo Teismo sprendimo, teisė į savigyną negalioja okupacinės valstybės atveju. Kitaip tariant, tai, ką vykdo Izraelis, nėra savigyna, pasak Rusijos diplomatų.

Tai Rusija Ukrainoje užsiima savigyna, o Izraelis - ne? Kaip pabrėžė Dvornikas, Rusija Ukrainoje yra okupantė. Ir tokia yra nuo 2014 metų.

Be to, Rusija cituoja Tarptautinio Teisingumo Teismo sprendimą, bet nesilaiko to paties teismo 2022 metų kovo 16 dienos sprendimo dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje nutraukimo.

Dvornikas tokį Maskvos elgesį pavadino „spektakliu, manipuliavimu, veidmainiškumu ir cinizmu“.

„Tai labai apgailėtinas pasirodymas... Bandydama kaltinti ginkluotos agresijos auką gavus apsaugos priemones, Rusija jau daugiau nei metus gauna Irano bepiločių orlaivių ir dabar yra pasirengusi klauptis prieš Šiaurės Korėjos režimą, kad galėtų maldauti papildomų ginklų ir amunicijos“, – pažymėjo Ukrainos atstovybės patarėjas.

 

Jis pabrėžė, kad Ukraina tęs kovą, kol bus išlaisvintas kiekvienas Ukrainos pilietis ir kiekvienas suverenios žemės gabalas ir Rusija patirs karinį pralaimėjimą.

„Mes naikinsime oro uostus, kaip spalio 17 d. okupuotuose Berdianske ir Luhanske. Mes ir toliau naikinsime Rusijos techniką ir karius, kuriuos Maskvos generolai siunčia kaip patrankų mėsą savižudiškiems išpuoliams prieš Ukrainos Avdijivkos miestą“, – sakė Dvornikas.

Jis pažymėjo, kad vienintelis teisingas sprendimas Rusijos kariams Ukrainoje yra arba pasiduoti, „kaip daugelis jau padarė“, arba nedelsiant palikti laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas.

(74)
(3)
(71)

Komentarai ()