Tai didžiulė gėda. „Trys jungtinės armijos prieš 30 kvadratinių kilometrų.“ Artėja lemiami įvykiai  ()

Avdijivka jau pranoko Vuhledarą ir Bachmutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atakuodami Avdijivkos miestą Donecko srityje, Rusijos okupacinės pajėgos naudojo savižudiško proveržio taktiką, todėl ten per kelias savaites priešo nuostoliai viršijo patirtus mūšiuose dėl Bachmuto ir Vuhledaro.

Avdijivka iš esmė virsta didžiule priešo gėda, „Telegram“ rašė karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko. Ekspertas mano, kad „ateinančios trys savaitės gali būti lemiamos Avdijivkai, nes jos aiškiai parodys, kokius išteklius ROV komanda vis dar yra pasirengusi mesti, tiksliau – paaukoti, kad pasiektų savo tikslus“.

Kovalenko pridūrė, kad po to, kai, spalio 10 d., priešas netoli miesto patyrė didelius nuostolius, jo vadovybė įsakė ten vilkti viską, kas įmanoma. Anot jo, iki sekmadienio, spalio 29 d., priešas prie Avdijivkos buvo surinkęs mažiausiai trijų jungtinių ginkluotųjų armijų dalinius.

„Atakoje prieš Avdijivką ROV naudojo Vuhledare naudotą proveržio taktiką, kurios nebuvo galima pamatyti prie Bachmuto. Šios savižudiškos taktikos dėka, pagal sunaikintos gyvos jėgos skaičių ir įrangą, Avdijivka jau pranoko Vuhledarą ir Bachmutą greičiau nei per tris savaites. Dabar trys jungtinės ginkluotės armijos dalyvauja puolime prieš mažą Avdijivkos miestelį, kurio plotas mažesnis nei 30 kvadratinių kilometrų, o išilgai fronto – apie 30 kilometrų“, - pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(3)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: