„36 „bebrai“ atakavo Krymą.“ Situacija karšta. Rusija ruošia laivyną evakuacijai  ()

„Po tokių bepiločių atakų galime tikėtis raketų smūgių į karinius objektus Kryme.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, instruktorius lakūnas Romanas Svitanas kasdieninėje „24 kanalo“ karinių operacijų apžvalgoje teigė, kad rusai gali perkelti laivyną iš Sevastopolio. Kryme nuaidėjo eiliniai sprogimai.

Svitanas pažymėjo, kad naktį iš spalio 28 į 29 d. į Krymą skrido 36 dronai. Jeigu rusai juos numušė taip, kaip per Kursko atominės elektrinės ataką, vadinasi, jie savo užduotį įvykdė. Sprogimai pasigirdo Eupatorijos apylinkėse. Ten yra okupantų oro gynybos sistemos.

„Tai yra, kova dėl dominavimo oro erdvėje tęsiasi. Po tokių bepiločių atakų galime tikėtis raketų smūgių į karinius objektus Kryme. Visų pirma tai liečia laivus, todėl Rusija tikrai svarsto galimybę juos perkelti į Novorosijską ir okupuotą Sakartvelo dalį“, – sakė Svitanas.

Svitanas pažymėjo, kad Rusija negali atitraukti savo lėktuvų iš Krymo, nes tuomet neteks Zaporižios ir Chersono srities. Štai kodėl MiG-31K lėktuvai buvo perkelti ten. Deja, Ukraina kol kas neturi raketų, kurios galėtų pasiekti Belbeką, išskyrus „Neptūną“.

„Atakoms prieš šį aerodromą reikalingos ATACMS 300 kilometrų atstumu, „Storm Shadow“, SCALP. Bet kad šios raketos prasiskverbtų, tokius objektus dengianti oro gynybos sistema turi būti sunaikinta. Mūsų specialiosios tarnybos atlieka šias užduotis“, – sako Svitanas.

 

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko, bet kuri naftos perdirbimo gamykla, o ypač netoli fronto, yra absoliučiai legalus karinis taikinys. Šis objektas aprūpina okupantus kuru. Be kuro kariuomenė  negali atlikti savo misijų.

„Atrodo, kad šią gamyklą atakavo dronai, kurių nuotolis yra 500 km. Akivaizdu, kad tai yra GUR darbas, nes ji turi tokius „bebrus“, galinčius įveikti tokius atstumus. Metodinis įsibrovėlių ir jų teritorijos naikinimas palaipsniui tęsiasi“, – apibendrino Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: