„Jei jie sugebės nukirsti geležinkelį...“ Puolama kokso gamykla. Prasideda grandiozinis mūšis  ()

Ukrainos vėl laukia kovos dėl miesto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovą dėl kokso gamyklos galima vadinti kovos pačioje Avdijivkoje pradžia, sako Kovalenko.

Karo ekspertas Oleksandras Kovalenko išsakė savo mintis apie tai, kaip įvykiai klostysis rusų kariuomenės artumo Avdijivkos kokso gamyklai fone. Dar pirmadienį tapo žinoma, kad priešas stovi prie gamyklos, esančios Avdijivkos pakraštyje.

Ekspertas išsakė savo nuomonę interviu televizijos kanalui „FREEDOM“.

Dabar visa gamyklos teritorija yra „pilkojoje zonoje“. Rusai bando joje dislokuoti savo karius, tačiau Ukrainos artilerija neleidžia to padaryti.

Dabartiniame kovų dėl miesto etape rusams svarbu sugebėti nukirsti geležinkelį, o tada prieiti prie dešiniojo jo šono. Tik po to V. Putino kariuomenė galės atverti iš karto dvi kryptis miesto šiaurėje. Bus galima judėti ir link Stepnės, ir link pačios gamyklos.

Kovalenko sako, kad sąlyginai šiuos įvykius jau galima vadinti mūšiu miesto ribose. Pati gamykla nuo 2014 m. nuolat stiprinama, ir yra tikra tvirtovė. Logistika mieste iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusės yra gerai įsitvirtinusi. Kai Rusai įžengs į miestą, jie įsitrauks į labai ilgus miesto mūšius dėl kiekvienos gatvės.

 

Kartu Kovalenko neatmeta, kad išpuolis prieš kokso gamyklą gali būti diversinis priešo manevras. Galbūt Putino kariuomenė atsisakys kovų pačiame mieste ir daugiau dirbs flanguose, kad apsuptų Avdijivką ir kartu atkirstų greitkelį 0542.

Vakarų analitikai ir karo ekspertai įsitikinę, kad Avdijivka gali pakartoti Bachmuto likimą. Tokios pat nuomonės yra ir kai kurie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(23)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: