Vadas dingo kartu su visu batalionu. „Baisūs kadrai, neskelbkite“. Aiškėja naujos detalės (Video)  ()

Informacija apie mobilizuotojų ir Čiuvašijos karo komisaro likimą yra slepiama.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-02 Vadas dingo kartu su visu batalionu. „Baisūs kadrai, neskelbkite“. Aiškėja naujos detalės (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje beveik viso įsibrovėlių bataliono iš Čiuvašijos Ukrainoje žūtį nuo HIMARS atakos vadina „nepatikima informacija“. Kartu rusai skundžiasi, kad vis dar nėra tikslių duomenų apie „200“ ir „300“.

Kaip rašo „Laisvės radijo“ projektas „Idel. Realii“, tarp „dingusiųjų“ yra ir „Atal“ bataliono vadas Vladislavas Matuzas. Z-savanoriai jau praneša apie 120 žuvusių ir sužeistų.

„Mėsa... Vakar įvyko baisiausias dalykas, kokį aš kada nors mačiau savo gyvenime. Buvo KAMAZAS su žmonėmis. Visas KAMAZAS su žmonėmis“, - viename iš vaizdo įrašų, patalpintų socialiniame tinkle, pasakoja karys apie spalio 31 d. popietę.

Žurnalistai susisiekė su keliais Rusijos kariškiais – respublikos vietiniais gyventojais, kurie pernai rudenį buvo mobilizuoti karui.

Šie kariai patvirtino informaciją apie apšaudymą, parodydami vaizdo įrašus iš įvykio vietos. Viename iš vis dar neskelbtų vaizdo įrašų (redaktorius turi) ant juodų plastikinių maišų parašyti žuvusių karių vardai, iš maišų kyšo ir kūno dalys. „Idel.Realii“ korespondento paklaustas, kas tiksliai buvo parodyta vaizdo įraše, Rusijos karininkas atsakė: „Baisūs kadrai, neskelbkite“.

 

Čiuvašijos vadovas Olegas Nikolajevas oficialios informacijos apie įvykį nepateikė ir šimto okupantų žūtį pavadino melu.

„Tokiomis informacinėmis atakomis siekiama sėti paniką visuomenėje. Priešai nori pakenkti mūsų bendrai moralei ir sąmoningai skleisti melagingą informaciją“, - pasakė Nikolajevas.

Informacija apie mobilizuotojų ir Čiuvašijos karo komisaro likimą yra slepiama.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(219)
(7)
(212)

Komentarai ()

Susijusios žymos: