Fantastiškas ėjimas. „Nepaleidusi nei vieno šūvio Ukraina privertė 17 tūkstančių Rusijos karių bėgti“  ()

Ukraina įtikino tūkstančius Rusijos kariškių palikti savo pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl tikslių informacinių operacijų Ukraina iš mūšio lauko pašalino apie 17 000 Rusijos karių, nepaleidusi nei vieno šūvio. Tokį pareiškimą paskelbė JAV armijos specialiųjų operacijų vadovybės pirmininkas generolas leitenantas Jonathanas Braga.

Apie tai rašo „Business Insider“. Savo pareiškime jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukraina veiksmingai naudojasi žema Rusijos kariuomenės morale.

„Palaikėme savo Ukrainos partnerius. Jūs turite 17 tūkstančių rusų, kurie paliko Ukrainą. Tai 17 tūkstančių karių, kurių nereikėjo susprogdinti mūšio lauke ar sunaikinti. Tai susilpnino (okupantų – Red.) gynybos mechanizmus“, – sakė Braga.

Atkaklumas skleidžiant informacinius pranešimus tapo svarbia priemone Ukrainai, įtikinusia tūkstančius Rusijos kariškių palikti savo pozicijas. Pastebima, kad, aktyviai naudodamiesi socialiniais tinklais, Ukrainos kariškiai ir žvalgybos tarnybos gauna išsamią informaciją apie priešą, jo techniką ir personalą, kuri tampa pagrindu veiksmingoms atakoms prieš atskirus kariškius.

 

„Taktiniu lygmeniu atskirų karių valios ir moralės, bendro vieneto potencialo menkinimas yra neatsiejama ir tradicinė karinė veikla, kuria siekiama pasėti abejones priešo galvose“, – sakė Braga.

Yra daug pavyzdžių, kad Rusijos kariai yra žemos moralės ir tai išnaudojo Ukraina savo operacijų metu, Kremlius bando neigti šį reiškinį. Tarp šių pavyzdžių galima paminėti žiaurius Rusijos Federacijos metodus, tokius kaip egzekucija kareiviams, kurie atsisako vykdyti įsakymus ar pasitraukia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(177)
(5)
(172)

Komentarai ()

Susijusios žymos: